הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

עוגת לימון עם טעם עדין של וניל, מיוחדת ליומולדת

שקופית2

הפרש הגילאים בין בנותי הוא אחד עשרה וחצי חודשים. קראתם נכון, אין שנה.  הגדולה נולדה ב-19 בנומבר, הקטנה ב – 10 לנובמבר שנה אחרי. פעם, לפני שנים, כשהייתי ילדה בת 20 שנולדה לה תינוקת, הדעה הרווחת בציבור הייתה ש”כשמניקים לא נכנסים להריון”. קשקוש. אני ההוכחה שזו הנחה מוטעית. כשהתחלתי לשים לב שהריץ’רץ במכנסיים לא נסגר או שהחצאית קטנה עלי, הדחקתי. לא העזתי לחשוב שזה אמיתי. כן, אני נשואה ויש לי תינוקת, אני אמורה להבין אבל איך?איך תפנימי דבר כזה??

בחודש שלישי הבנתי שאין לאן לברוח, זה לא יעלם והתקשרתי לאחותי

הלו-מה-נשמע-מה-העניינים-כל הפלברה הראשונית ואז אמרתי לה

“אני חושבת שאני בהריון”

דממה קלה מעבר לקו

“הלו??”

“מה אמרת?” היא לוחשת

“אמרתי שאני חושבת שאני בהריון”

“מה אתם, חורנים??” נבחה עלי

אתם מבינים, האחות הקטנה באה לאחות הגדולה שתנחם אותה, שתרגיע אותה, אולי היא תעזור להבין שבעצם טעיתי ואני מדמיינת והיא שואלת אותי אם! אנחנו! חורנים!!!

“מה, אתם לא יודעים לשמור???” המשיכה הצדיקה לשפוך מלח

האמת, לא זוכרת איך השיחה המשיכה. בטח צרחתי עליה כמו משוגעת, היא אמרה שהיא מצטערת וכו’וכו’ אבל יש שם למעלה אחד, ששומע ורואה הכל ורק מחכה להנחתות מהרמות שכאלה.

שנה אחרי שילדתי את הקטנה, ילדה אחותי את בנה האמצעי וכשהילד היה בן חצי שנה הטלפון בביתי צלצל.

הלו-מה-נשמע-מה-העניינים-כל הפלברה הראשונית ואז! אז אחותי אמרה

“דוּלי, אני בהריון”

………………….

“הלו?? הלו??” היא קוראת מהצד השני

לקחתי כסא,  התמתחתי בהנאה, שיכלתי רגל על רגל ובחיוך מדושן עונג דיקלמתי

מה-אתם-חורנים? אתם-לא-יודעים-לשמור??

הסיפור הזה בא לספר לכם, כי ילדת האהבה שלי חוגגת היום יומולדת.

אש ולהבה שמגיל שנה וחצי לא הפסיקה לפטפט.   בגיל חמש מכל הילדים בקייטנה היחידה שהלכה לאיבוד, היא הקטנה. בגיל שש בויכוח עם אחותה,  הבכורה שהקדימה אותה וסגרה איתי עניינים הודיעה לה”אמא מחליטה בבית ולכן זה יקרה” הקטנה ירתה במהירות “אמא אולי מחליטה אבל אבא המפרנס העיקרי ולכן שום דבר לא סגור”. כשבגרה והתלבטה מה ללמוד הצעתי לה שתלמד משפטים.

“איזה שטויות אמא, זה בכלל לא בשבילי”

מכיוון שאני יודעת שיש לי מורדת בבית וללכת נגדה זו הטעות הכי גדולה שיש, ישר הסכמתי איתה אבל כשהיה יום פתוח במכללה הצעתי שניסע להתרשם. כמובן שגם עברנו דרך המזכירות לשאול “כדרך אגב” מה תנאי הקבלה “ובמקרה הכינותי מראש” את כל התעודות שלה. היתר היסטוריה,  היום הקטנה עורכת דין.

יפה שלי, נסיכה שלי, אהובה שלי, מזל טוב!

עורכת הדין שלי משוגעת על עוגת לימון. כל שנה אותו סיפור, “תכיני לי עוגת לימון”.

13

כבר הכנתי עוגת לימון ופאי לימון בכל צורה שהיא. שנה שעברה חגגנו עם  פאי לימון עם קצפת כי עם המרנג הכנו שנה לפני כן. אולם השנה החלטתי שאני חייבת לחפש עוגה אחרת ומצאתי.

12

חרשתי את האינטרנט ומצאתי אצל  JO COOKS את עוגת לימון המופלאה.

חברימים, עוגה כזו אתם עוד לא טעמתם.

העוגה למעלה במרקם של עוגה בחושה ובתוכה במרקם קרמי, עם טעם של קרם ברולה עדין. טעם הלימון מאד עדין וטעם הווניל מודגש.

2

הערות והבהרות לפני האפיה

הכנתי את העוגה פעמיים להיות בטוחה בהכנתה והסטודנט שלא אוהב עוגת לימון אמר שהיא הורסת.

העוגה קלה להכנה. מקציפים הכל במיקסר ובסוף הבלילה נראית כמו כל בלילה אחרת, אולם לאחר האפיה מתרחש הקסם. את העוגה מכינים בשני שלבים. ראשית מקציפים החלבונים ושמים בצד.

את החלמונים מקציפים ולאט לאט מוסיפים את אליהם יתר החומרים.

מכיוון שיש לי קערה אחת להקצפה, אחרי שהקצפתי את החלבונים הוצאתי מהקערה, הנחתי בצד ובאותה קערה (כן ברוך, הקערה המלוכלכת!) הוספתי החלמונים והמשכתי בעבודה. לא קורה כלום.

תעבדו עם המיקסר במהירות איטית זה יעבוד מצויין.

את העוגה לאחר הכנתה אפשר להשאיר בחוץ היא נשמרת נהדר. שמתי אותה גם במקרר אולם לפי דעתי טעמה טעים יותר כשהיא נשמרת בחוץ.

11

לעבודה

מצרכים

4 ביצים מופרדות

1 כפית אבקת וניל – או כפית סוכר וניל – 0מאחר ונשאלתי על האבקת וניל אפרט ואומר שקניתי צנצנת של אבקת וניל בחנות למוצרי אפיה)

150 ג’ סוכר – 3/4 כוס

125 ג’ חמאה מומסת

115 ג’ קמח תופח – 3/4 כוס

3/4 1 כוס חלב בטמפרטורת החדר ( או עשר שניות במקרו אחרי שהוצאנו מהמקרר)

1/4 כוס לימון סחוט

גרדת לימון מלימון אחד

אבקת סוכר – לפיזור על העוגה

אופן ההכנה

1.לחמם תנור ל – 160 מעלות.

2. להפריד הביצים ואת החלבונים להקציף עם רבע כוס סוכר עד שהקצף חזק ויציב.

להוציא החלבונים מהקערה ולהניח בצד.

3. באותה קערה (כן-כן הקערה מלוכלכת בחלבונים אין שום בעיה תשמכיו לעבוד) לשים את החלמונים, סוכר כפית וניל, ולהתחיל להקציף עד שהקצף נעשה תפוח ובהיר.

4. כשהקצף תפוח ובהיר להאט את פעולת המיקסר ולהוסיף החמאה המומסת ולתת למיקסר לעשות עוד שנים שלושה סיבובים להוסיף הלימון וגרדת הלימון ועוד סיבוב במיקסר.

5. להוסיף את הקמח בעדינות בזמן שהמקסר עובד. לאט לאט בלי למהר. העיסה נעשית סמיכה אבל אתם ממשיכים להוסיף הקמח. עוצרים את פעולת המיקסר אוספים את הקמח שנשאר על הדפנות מכניסים לעיסה ועוד סיבוב במיקסר.

6.להוסיף החלב. שוב כל פעם חצי כוס כשהמיקסר על פעולה איטית. עכשיו יש לנו ממש נוזל צהוב בהיר מאד.

7. לעצור המיקסר להוסיף רבע מכמות החלבונים ושהמיקסר יעבוד שוב. שלושה סיבובים להוסיף החלבונים שוב פעם, ככה עד הסוף. זה יראה כאילו יש לכם קצף לבן מעל התערובת סבבה. זה מעולה. תנו למיקסר לעבוד עוד שניים שלושה סיבובים והעוגה שלכם מוכנה.

8. לשמן תבנית בחמאה, למזוג פנימה התערובת ולתנור ב -160 מעלות ארבעים עד חמישים דקות. אני אפיתי בתבנית פיירקס בגודל 25X40. אפשר גם בגודל יותר קטן 27X17 גם תבנית פיירקס.

9. העוגה במרקם שלה מאד רכה בפנים. שימו לב בזמן האפייה, העוגה נעשית חומה למעלה, תבדקו עם קיסם אחרי שלושים דקות עם קיסם מה מצבה. אני השארתי 40-45  דקות. כשהוצאתי את הקיסם הוא היה מבריק אבל יבש והוצאתי את העוגה מהתנור. אל תפחדו להשאיר אותה בתנור עוד חמש דקות כי אני מאמינה שהמרקם למעלה נוצר מהשהייה בתנור.

10. למעלה מפזרים אבקת סוכר, מקררים ופשוט נהנים.

גירסת הפרווה:

להחליף את החמאה במחמאה

במקום החלב להשתמש בכוס ורבע שמנת צמחית וחצי כוס מים מעורבבים ביחד.

שקופית3

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש/בלוג אוכל שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה