הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

 

עוגת שוקולד חלומית עם הפתעות עוגיות אוראו בתחתית

שקופית1

אם צריך לכוון שעון במדויק זה ביום רביעי, רבע לשבע בבוקר כשהעוזרת פותחת את הדלת. כבר שנים היא מגיעה אותו יום, אותה שעה ואין מצב שהיא מפספסת. רבע לשבע בול! הדלת נפתחת. אמיתי, שעון שוויצרי פראייר לידה.

לפניה היו עוזרות שפעם אמא שלהן מתה, פעם אבא שלהן מת, חוץ מהכלב אכל לי את המחברת שמעתי את כל הסיפורים בעולם, עד שהגיעה הנוכחית. אפילו עם ארבעים חום ושיעול נוראי היא מגיעה. לא משנה שאחרי זה אני צריכה לעבור אחריה אבל הגברת מגיעה בזמן!

יש פעמים שהיא מודיעה לי מראש שהיא נוסעת לחו”ל. ספא של שבוע ימים כי כואב לה הגב, בית מלון עם טיפולים יומיים, ארוחות מסביב לשעון ושבוע היא לא תהיה. אני שותקת. אני עוד לא הייתי במלון כזה אבל בשביל מה יש עוזרת אם לא ללמוד ממנה?

יש גם פעמים שהיא סתם נוסעת לחו”ל לשבועיים לבקר את המשפחה. אני דג. שתיסע לאן שהיא רוצה רק שתחזור.

ולכן, אם יום רביעי, השעה שבע חמישים וחמש והדלת לא נפתחה סימן שהשעון מקולקל או שמשהו בלתי סביר קרה. וכדאי שלא יהיו אי הבנות. אין טעם לשאול איך קוראים לה ואם יש לה ימים פנויים, תשכחו מזה. אחותי למדה אותי כלל ברזל ששלושה דברים לא חולקים עם אנשים. עוזרת, מאהב, בעל – ובדיוק בסדר הזה.

אז יום רביעי שבע חמישים ושמונה הדלת לא נפתחה הבנתי שאני טעיתי ביום. ברור שאני. העוזרת???בחיים לא. אני, שבניד עפעף מזיזה הרים מצד לצד, בידיים רועדות ובדחילו ורחימו מתקשרת אליה

“דורושקה מה שלומך?” היא עונה לי נשמעת בריאה לחלוטין

“אני בסדר גמור איך את?” אני בקול מהוסס, בכל זאת למה צריך להרגיז אותה סתם?

“מיצויין!!”

“אבל לא באת היום..” אני עדיין בקול שקט

“נו בטח כי את אמרת”

“אני????”

“כן כן. בשבוע שעבר אמרת יום רביעי נוסעת להרצליה לא לבוא”

“אבל זה היה בשבוע שעבר!”

“אני חשבתי את לא חזרת”

מי ביקש ממך לחשוב??? אני צועקת בלב , מקללת את עצמי שלא התקשרתי ערב לפני, דופקת את הראש בקיר בלתי נראה ובקול בנופת צופים אומרת “את צודקת- צודקת, נתראה בשבוע הבא.” טריקת טלפון.

מילה. מילה אני לא רוצה לשמוע. את מבול התסכולים שלי בטוח שמעה כל השכונה(:

שקופית2

כדי להתעודד מדיכאון העוזרת הייתי זקוקה למשהו מתוק וחברימים ואו-הא איזו עוגה יש לי בשבילכם – עוגת שקולד מ ע ו ל ה  עם הפתעות של עוגיות אוראו בתוכה. פנטסטית!!

הבהרות לפני:

1.שמתי 200 ג’ שוקולד והעוגה יצאה עם טעם שוקולדי של בראוניז. אתם יכולים להוריד כמות ל -150 כדי שהטעם יהיה יותר עדין למרות שאצלנו לא היו תלונות.

2.אחרי שמכינים את הבלילה, משמנים תבנית, יוצקים שכבה דקה עליה מפזרים עוגיות אוריאו  ועליהן שופכים את יתרת העיסה. את האמצע תשאירו בלי עוגיה. דוגמא בצילום.

 שקופית4

לעבודה

עוגת שוקולד עם תחתית עוגיות אוראו

לחמם תנור ל – 180 מעלות

מצרכים:

3 ביצים

1 כוס סוכר

100 ג’ חמאה בלי מלח

200 ג’ שוקולד מריר

1.5 כוס קמח תופח

כפית אבקת סודה לשתיה

כפית אבקת וניל

חצי כוס מים רותחים

כ-20 עוגיות אוראו

אופן ההכנה:

1.להקציף את הביצים עם הסוכר והוניל עד לקבלת קצף לבן ותפוח

2.להמיס במיקרו החמאה עם השוקולד המריר

3.להוסיף לקערת הביצים את השוקולד המומס ולהקציף במהירות בינונית עד שהכל מתערבב

4.לערבב הקמח עם הסודה לשתיה ובמהירות איטית להוסיף הקמח כדי שהמטבח לא יתלכלך (ואף מילה על העוזרת)

5.אחרי שהקמח נטמע היטב להוסיף את המים הרותחים (כן-כן מים רותחים) לעוד סיבוב או שניים ולסגור המיקסר.

לשמן תבנית 24, ליצוק שכבה דקה של הבלילה, לפזר עוגיות אוראו ומעל לצקת את יתרת העיסה.

לאפות כ –30- 35 דקות בחום 180 מעלות ובבקשה לבדוק שהעוגה לא מתקשה יתר על המידה ולהוציא.

אני פיזרתי מעל אבקת סוכר.

שתהיה שבת מצויינת!

שקופית3

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

עוד מתכונים מצולמים תוכלו למצוא בערוץ היוטיוב שלי

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה