הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

פידאו, מרק פתיתים עם עגבניות, מאכל ספרדי-יווני-סלוניקאי מבית אמא.

שקופית2

מי שלא גדל בבית ספרדי-יווני-סלוניקאי, לא יבין מה זה “פידאו”.  לכאורה בתמונה, מרק פתיתים עם עגבניות, אבל אהה!! אם תגידו פידאו לאנשים הנכונים, אתם תראו את ההבעה משתנה, דוק בעיניים ומבט ערגה.

לפני כשבוע הייתי אצל בתי וחברתה רונה באה לבקר אותה. רונה ובתי חברות כבר מגיל 12, צמודות כמו בול על המעטפה, קשורות כמו בלון לחוט, לא נפרדות.

“רונה, אמא שלי הכינה פידאו, רוצה?”

“פידאו???” נדלקו לרונה העיניים “בטח!!”

אחרי שטעמה נאנחה ואמרה “הטעם בדיוק כמו כשהייתי ילדה”

אמי היתה מכינה את הפידאו עם קוביות עגבנייה והבת שלי בתור ילדה, הייתה שולפת את העגבנייה מהפידאו של נונה. היום פידאו בלי עגבניה לא נחשב בכלל.

כשאמא שלי חגגה יומולדת, כמעט כל הנכדים הזכירו בברכות את הפידאו והקציצות של נונה שעד היום הם חולמים עליו בלילה. כולה, פתיתים עם עגבניות אבל איזו נוסטלגיה.

תמונה חרוטה לי בזכרון, נכנסת לדודתי אלזה הביתה והיא יושבת בשולחן במטבח ומפוררת פירורי בצק לפידאו.

חברימים, אחרי שטסנו בזמן כל שנותר הוא להכין את הפידאו.

לעבודה.

שקופית3

חומרים:

1חבילת פתיתים מאורכים

חצי כוס של קוביות עגבנייה בשלה

1 קופסה עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

כליטר עד ליטר וחצי מים

מלח ופלפל לפי הטעם

כף מרק עוף – לא חובה

אופן ההכנה:

למלא הסיר במים, להוסיף רסק העגבניות,העגבניות המרוסקות,  התבלינים והפידאו ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה להנמיך האש ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

חשוב ביותר שהמים לא יגמרו בזמן הבישול. הפתיתים מתנפחים, תופסים נפח ולכן אם צריך מוסיפים כל פעם מעט מים על מנת לשמור על הפידאו.

בתיאבון!

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, בפינה השמאלית ב”עקוב אחרי” תוסיפו את המייל שלכם והעדכון אצלכם במייל. יום נהדר!!!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

 

 שקופית1

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה