הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 207

עוקבים: 154

החל ממרץ 2014

הכי מרק של בית – מרק עדשים

26/11/2014

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה. בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר. זה הרגע  שידעת שהגעת הביתה.

הכנתי לכם סרטון הכנה איך מכינים את המרק:

embedded by Embedded Video

YouTube Direkt

1

 

אצלנו הסלוניקאים לכל מאכל יש שם בספרדית וכמו שהפידאו מעורר זכרונות, הלינְטֶזָ’ה זורק אותך שנים אחורנית. מרק עדשים זה לינְטֶזָ’ה.

“קֶרֶס לינְטֶזָ’ה קוֹן קִיפטִיקָס דֶה קָרנֶה?” היתה שואלת נונה בלדינו ולפני שענית הצלחת הגיעה לשולחן עם הלינְטֶזָ’ה. בתוך הלינְטֶזָ’ה נחו להן קציצות שמנמנות ועסיסיות של בשר. זה הרגע  שידעת שהגעת הביתה.

לפני שנתיים בפברואר, נסע הסטודנט לטיול-של-אחרי-צבא.  אתמול שלחה לי הגדולה במייל  את הסמס הזה שקבלנו לפני שנתיים. הסמס הגיע כחודש לפני תחילת הטיול.

סמס 1לינטזה

א. גם אם את מקבלת מחמאות מהבן שלך, אל תשתפכי, יש חשש שלא תקבלי מחמאות יותר.

ב. גם אם הגדולה שלחה לך מייל שיש בו מחמאה, אל תשתפכי, זה פשוט רמז שמזמן לא הכנת לינְטֶזָ’ה.

 הטריק של הכנת הלינְטֶזָ’ה – מרק עדשים, על ידי טיגון בצל עד גוון חום. כשהבצל ממש כהה מוסיפים מים לסיר ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום ומפה זה כבר קלי קלות.

שקופית4

 

לעבודה.

 מצרכים ללינטז’ה – מרק עדשים:

2 בצל חתוך לריבועים

3 כפות שמן

כוס עדשים ירוקות/חומות

ליטר-ליטר וחצי מים

קופסה קטנה של רסק עגבניות – בערך 4 כפות גדושות

מלח פלפל – לפי הטעם

אופן ההכנה:

בסיר מטגנים את הבצל לאט לאט עד גוון חום כהה. כשהבצל כהה, מוסיפים לו מים ומביאים לרתיחה. המים משנים צבעם לחום וזה מצויין.

מוסיפים את העדשים מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים חצי שעה.

לאחר כחצי שעה מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה עד שלוש רבעי שעה נוספים.

ברוכים הבאים הביתה(:

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש/בלוג אוכל שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

שקופית2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

ביום שישי אצלנו בארוחה דג הסלמון הוא להיט. בניגוד לדעה הרווחת אצלנו אין חריימה וגם לא דג עם רוטב. בפסח האחרון במקום הדגים המטוגנים הקלאסים הגשנו את הסלמון. זו היתה הצלחה היסטרית. הסלמון הוא הדג הנבחר עם התיבול המיוחד של...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה