הבלוג של דורית מנו - טל אור

Sweet Dooly

פתאם קמה דורית בבוקר החליטה שהיא סוויט דולי והתחילה ללכת. אני אוהבת לאפות, לבשל, לשחק עם מתוקים ליצור-לא רק עם אוכל, כמה שיותר להנות מהחיים וממה שיש.

עדכונים:

פוסטים: 233

עוקבים: 152

החל ממרץ 2014

15/05/2014

סיפרתי לכם כבר שהנטורופתית אמרה לי שאין יותר חלב ומוצריו בחיי נכון?

באותה נשימה אמרה לי להתחיל לאכול נבטים. כל הסוגים וכל המינים. וירקות. הרבה.

הנה מתכונים לסלטים קלים וטעימים שמקשטים ארוחות אצלנו.

סלט עגבניות עם עלי בזיליקום ותערובת ג’עלה

כלום עבודה ופשוט נהדר!

שקופית1

מה צריך בשביל להכין סלט סלט עגבניות עם עלי בזיליקום ותערובת ג’עלה?
קופסת עגבניות שרי
כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס עלי בזליקום טריים קצוצים
2 כפות צנוברים קלויים
חצי כוס תערובת ג’עלה
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
כרבע כפית מלח – לפי הטעם
כרבע כוס מיץ לימון סחוט – לפי הטעם

איך מכינים  סלט סלט עגבניות עם עלי בזיליקום ותערובת ג’עלה?

מערבבים הכל ביחד ופשוט נהנים.

טעים!

שקופית4

סלט דלעת ונבטי חמניה

שקופית4

גיליתי את טעמה של הדלעת ללא בישול  (כן כן ללא בישול, הטעם שלה נהדר!) ומאז הסלט הזה מאסט כמעט בכל ארוחה אצלנו.

500 ג’ דלעת

קופסת נבטי חמניה

4 כפות גרעיני חמניה ודלעת מעורב – אם יש ג’עלה עוד יותר טוב

כף שמן זית

חצי לימון סחוט

רבע כפית מלח או אפילו פחות

במנדולינה מגרדים את הדלעת לגפרורים. מוסיפים את נבטי החמניה, מוסיפים שמן, לימון ומלח, מערבבים ומגישים.

    סלט סלק

שקופית8

5 ראשי סלק

4 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית

מיץ מלימון סחוט

רבע כפית מלח

שוטפים את הסלק היטב, שמים בסיר ומבשלים כשעה עד שמתרככים.

מבשלים 4-5 ראשי סלק עד שהם מתרככים.
חותכים לרצועות, ריבועים, איזה צורה ואופן שבא לכם, תתפרעו(:
מתבלים בשום פרוס, שמן זית, לימון ומלח.

שומרים במקרר בקופסה סגורה עד שבועיים.

שקופית9

סלט שומר
החלק הכי קשה בסלט הזה זה הלשטוף ו”הלחתוך”.

שקופית1

3 ראשי שומר

5 גזרים

לימון – חתוך לקוביות

מיץ מחצי לימון

3 כפות שמן זית

רבע כפית מלח

חצי פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות

חותכים את השומר והגזר, מוסיפים את קוביות הלימון, הפלפל החריף,מיץ הלימון, שמן ומלח ומערבבים. ניתן לשמור עד 5 ימים במקרר.

שקופית2

סלט אספרגוס ופטריות.

שקופית9

צרור אספרגוס (כעשר יחידות)

קופסת פטריות שמפניון

קופסת פטריות פורטבלו

3 כפות שמן זית

מיץ לימון מחצי לימון סחוט

רבע כפית מלח

חולטים אספרגוס כעשר דקות במים רותחים. מוציאים מהסיר ומניחים בצד להתקרר.
חותכים האספרגוס לארבעה, מוסיפים פרוסות פטריות פורטבלו ופטריות שמפניון.
מתבלים ומערבבים.

שקופית10

תהנו!!

salat

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק  בבקשה ב SWEET DOOLY   תודה!

בהזדמנות חגיגית זו שאתם פה שמחה לבשר לכם שפתחתי אתר חדש שכולו שלי, אשמח מאד אם תבואו לבקר בו. רק ללחוץ כאן: SWEET DOOLY   חג שמח!!!

על מנת לקבל עדכון על כל מתכון חדש, תלחצו פה-  [email protected]  והמייל הבא שלכם יהיה מתוק. רק טוב חברימים!

עוד מהבלוג של דורית מנו - טל אור

תצוגה מקדימה

תפוחי אדמה בתנור

המתכון שאתם הרוסים עליו תפוחי אדמה בתנור ועכשיו הסרטון איך מכינים שלב אחרי שלב את תפוחי האדמה בתנור. הבהרה - בדרך כלל אינני נוהגת להשתמש בתבנית חד פעמית אולם פה זה...

תצוגה מקדימה

דג סלמון בתנור

שמחה לבשר לכם שהמתכון לדג סלמון בתנור זכה במקום השני בטופ 5 של המאכלים הכי אהובים בסלונה בשנת 2015. ובלעדיכם זה לא...

תצוגה מקדימה

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות

לחמניות זיתים מהירות שמכינים בעשר דקות. עד שלא טעמתי לא הבנתי על מה מדובר. אצלנו קוראים  להם לחמניות עננים בגלל הרכות הנהדרת. והכנתי לכם סרטון הדגמה : [youtube...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה