הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

הקיץ הגיע סוף סוף! כמה חיכיתי לו, לחום הזה, והאפשרות ללבוש שמלות ומכנסיים קצרים. וסנדלים.
וכמובן כל הפירות שיש רק בקיץ, ורק מחכים שיעשו איתם משהו מגניב. אז החלטתי להכין לעצמי משהו שתמיד התקמצנתי לקנות בבתי קפה בקניון- עוגה אישית עם פירות העונה. אז זה הולך ככה:

החומרים לבצק (לתבנית מאפינס 12 שקעים): 

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מי קרח

חומרים למלית:

  • פירות העונה לפי בחירה (יכול להיות כל דבר זמין, אני השתמשתי בקיוי, דובדבנים משומרים וענבים)
  • ריבה (הטעם שיתאים לפירות שנבחרו, רצוי חלקה)
  • 1/2-3/4 כוס מיץ פירות
  • 1/2 שקית ג’לטין

 הכנה:

לשים את המרכיבים, אפשר במעבד מזון או בידיים, עד שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים מי קרח אם הבצק יבש מידי (חצי כפית עד כפית כל פעם), מאחדים לכדור,עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה. כעבור חצי שעה מוציאים מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים, מעט גדולים יותר מקוטר השקעים של התבנית. בכל שקע שמים עיגול בצק ומהדקים. דוקרים עם מזלג את הקלתית, מכניסים ל5 דקות למקפיא, לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ15-20 דקות.מי שמאוד רוצה להשקיע, יכול גם לכסות כל קלתית בניר אפיה ולשים קטניות מעל, כדי שהבצק ישמור על צורתו בזמן האפיה.

בזמן שהתבניות בתנור מכינים את המילוי: 
שמים ג’לטין בכוס מים, מחכים כ20 דקות עד שהגרגירים סופגים את המים. בינתיים מחממים בסיר את המיץ פירות, מעבירים את הג’לטין לסיר (קודם שמים כף או 2 של המיץ החם לתוך הג’לטין על מנת להמיס אותו שוב ולהעביר בקלות). לאחר שהתערובת רתחה והגלטין התמוסס בתוך המיץ מורידים מהאש.
בוחרים את הפירות שרוצים להשתמש בהם, שוטפים/חותכים/פורסים/יוצרים את הצורות הרצויות.
לאחר שהקלתית הוצאה מהתנור וצוננה מעט, מורחים עליה ריבה, מסדרים את הפירות. בעדינות בעזרת כף שופכים מעט מהתערובת עם הג’לטין על כל עוגה, עד שכל הפירות מצופים בה. מעבירים למספר שעות למקרר לצורך התייצבות).

והנה קיבלנו קינוח קיצי מהנה וחגיגי.

20150602_204314

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה