הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

כמו שרשמתי בפוסט קודם, לבן שלי היה יום הולדת. תוך כדי שהתכוננתי להכין לו עוגת יום הולדת לגן, אפיתי אולי 4 עוגות כושיות , ממתכונים שונים.  כנראה שהתנור שלי מאתגר, כי בכל פעם התוצאה היתה בינונית מינוס, למרות שפעלתי לפי כל ההוראות.

אבל…סוף סוף מצאתי את המתכון לעוגה המושלמת, טעימה, ולא מתוקה מידי, יוצאת גבוהה, ומתאימה נהדר לקישוטים שונים. (המתכון במקור לקוח ממאקו, הוספתי לו שינויים מעטים)

רכיבים (לתבנית עגולה 24-26):

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1.5-2 כוסות סוכר (אני מעדיפה פחות סוכר, הקישוט עם קצפת מפצה על כך)
  • 3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 2 כוסות מים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 3 כפות קקאו

הכנה:

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד קבלת קצף יציב. מוסיפים אליו את החלמונים ושאר המרכיבים , מערבבים בעדינות, עד להטמעת הקמח והקקאו וקבלת בלילה אחידה. (מומלץ לא לערבב יותר מידי)
  • יוצקים לתבנית אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש ל160-170 מעלות למשך כ40 דקות.
  • מקשטים כיד הדמיון.

 

הקישוטים שעשיתי עד כה לעוגות:

11071472_10153241193134596_694799316293552986_n11210445_10153287476309596_920004556568054377_n15579_10153261399604596_5378159408309493703_n

והיד עוד נטויה.

 

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה