הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי)

הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו קופסה. הפעם קניתי קופסה גדולה, אבל משום מה הוא לא מתלהב מהם. מה עושים? פאי, אלא מה.

חומרים לקלתית לתבנית פאי 26 ס”מ:

2 כוסות קמח

2 כפיות סוכר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

1 ביצה

3-4 כפיות מי קרח

הכנת הקלתית:

מערבבים את כל החומרים  למעט המים(בידיים או מעבד מזון) עד ליצירת פירורים. מאחדים את הפירורים לכדור בצק. במידה והתערובת יבשה מדי, ניתו להוסיף מי קרח, כפית אחת בכל פעם, עד שהפירורים נאספים לכדור, להיזהר לא להרטיב יותר מידי. עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה. אחרי חצי שעה מוציאים מהמקרר, מרדדים לגודל הרצוי, שמים בתבנית פאי ומהדקים היטב. מחוררים עם מזלג. (בשלב הזה, אם יש זמן, אפשר להקפיא לחצי שעה נוספת). בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, אופים את הקלתית כ20-25 דקות. (לא לשכוח אפיה עיוורת)

בינתיים מכינים את המלית:

לוקחים 2-2.5  כוסות תמרים ללא חרצנים, חתוכים לפרוסות דקות. שמים בסיר עם כוס מים, מבשלים על אש קטנה, עד שהנוזלים מתנדפים. בסוף המרקם צריך להיות סמיך ואחיד. אם יש צורך ניתן להוסיף עוד מים במהלך הבישול. לאחר שהתקבלה עיסת תמרים, והנוזלים התנדפו, מורידים מהאש, מצננים מעט.

משטחים את עיסת התמרים מעל הקלתית, מקשטים באגוזי מלך ואופים ב180 מעלות למשך כ25-30 דקות.

והנה יש לכם פאי חגיגי, כמעט ללא סוכר.

11081160_10153233521129596_1775807940266818163_n

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפה ספירלה מבצק שמרים

כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה