הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

12/04/2015

אז כן, כמו כל השאר בפייסבוק, גם אני הכנתי אותה. באמת עוגה מושלמת לפסח. אפילו קיבלתי תגובות מהחברים שלי בניו זילנד (מסתבר שזאת עוגה לאומית שלהם, והם ממש רגישים לנושא). האמת, בהתחלה לא תכננתי להכין…אבל 5 חלבונים במקפיא פשוט דרשו זאת ממני.

האמת, דמיינתי משהו יותר מסובך. קראתי מלא פוסטים ומתכונים על סוגים שונים של מרנג, וגם את ההיסטוריה של העוגה. בסוף ההכנה היתה פשוטה, והעוגה טעימה בטירוף.

מצרכים:

5 חלבונים

2 כוסות סוכר

שמנת מתוקה

פירות לקישוט

הכנה:

מפרידים חלבונים מחלמונים. בעת ההפרדה יש להקפיד שאף טיפה של חלמון לא תחדור לחלבון. הכי טוב להפריד כאשר הביצים קרות, ישר מהמקרר. מומלץ להפריד כל ביצה בנפרד, ורק אחרי שווידאתם שהביצה הופרדה כמו שצריך, ניתן לצרף את החלבון לשאר חבריו. והחלמונים…החל מחביתה ועד אינספור מתכונים אחרים (לדוגמא אלפחורס)

ממחממים מים בסיר על אש קטנה, מעליו שמים קערה חסינת חום, בה שמים את החלבונים והסוכר ומערבבים בלי הפסקה, עד שהסוכר נמס לחלוטין (שלב זה מאוד חשוב אחרת לא ניתן יהיה להקציף אחר כך למרנג יציב)

לאחר שהסוכר נמס לגמרי, מורידים מהאש, ומתחילים להקציף במהירות גבוהה. מקציפים לפחות 10-15 דקות, עד שהקצף נהיה לבן, מאוד דביק ויציב (עד כדי כך שאם מטלטלים או הופכים את הקערה הוא לא יזוז)

מחממים תנור ל90 מעלות. מעבירים את המרנג לשקית זילוף, מזלפים על גבי ניר אפיה בסיס בצורת שבלול, ובצדדים של השבלול מזלפים קירות (למילוי בקצפת, אלא מה)

אופים (או יותר נכון מייבשים) בתנור שחומם מראש ל90 מעלות, במשך שעתיים לפחות, משאירים בתנור להתייבש. בסוף המרנג אמור להיפרד בקלות מניר אפיה.

 

10382762_10153203756899596_6318844428681509369_n

 

אני מודה, היא קצת נשברה לי, כי לא הקצפתי עד הסוף כנראה. אבל קישוט העוגה הסתיר את כל הפגמים. מה שבטוח הוא שמהטעם זה לא גרע.

לפבלובה יכולות להיות מספר דרגות מוכנות- מאוד רכה וקצפית בפנים עד יבשה לחלוטין, כל אחד והטעם שלו, ככל שמשאירים יותר זמן בתנור בחום נמוך, כך היא פריכה יותר.

לפני הגשה מקציפים מיכל שמנת מתוקה עם 2 כפיות סוכר, ממלאים את הפבלובה, ומעטרים בפירות חתוכים, על פי הטעם.

וככה היא נראתה בגרסה הסופית.

11049496_10153208127524596_5927798797616808528_n

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה