הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

חברה שלי סחבה אותי לשוק. לא ביקרתי בו לפחות 5-6 שנים. כי מה יש לי לחפש שם? מסתבר שבהחלט יש מה! בדיוק התחלתי טעימות לקטנה, אז קניתי דלעת. לקחתי חתיכה לא גדולה, אבל מהר מאוד הבנתי, כי בשביל טעימות היא גדולה מידי. אז התחלתי לחפש מתכונים עם דלעת. אני מגדירה רשמית את הדלעת כירק רב שימושי. אפשר לשלב אותה  בהכל, החל מפאי מתוק, מאפינס, סלטים, מאפים שונים ועוד.  בחרתי לכתוב על המאפה הנוכחי מהסיבה הפשוטה שבדיוק היום הכנתי אותו, וגם צילמתי את כל השלבים.

המתכון המקורי לקוח מפה, ברוסית. לפי המתכון המאפה צריך להיות עם גבינה צהובה ובצל מטוגן. אבל דיירי הבית פסלו את הבצל, והגבינה הצהובה התגלתה כירוקה, אז נאלצתי לאלתר מעט. הבולגרית מחליפה את הצהובה לגמרי לא רע.

 

רכיבים:

  • חבילת בצק עלים
  • כ300 גרם דלעת
  • 150 גרם גבינה צהובה/בולגרית
  • 1 חלמון ביצה
  • שמן לטיגון
  • קורט מלח

הכנה:

 

מפשירים בצק עלים (לרוב על ידי העברת החבילה מהמקפיא למקרר לילה לפני או על פי הוראות היצרן).

חותכים דלעת לפרוסות דקות, מטגנים בשמן על מחבט גריל (ואם אין אז לדעתי גם מחבט רגיל יעשה את העבודה) עד שהיא רכה וכמעט מוכנה.

20150326_104629_resized

 

מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית בניר אפיה.

לוקחים את הבצק שהופשר, חותכים באצמע ל2 חלקים, מרדדים מעט ושמים חצי על התבנית עם ניר אפיה.

20150326_104906_resized

מסדרים על הבצק את הדלעת תוך כדי שמשאירים שוליים, ומעליה מפזרים גבינה צהובה או גבינה בולגרית (אני התעצלתי לפורר אז פשוט חתכתי פרוסות).

20150326_105442_resized 20150326_111439_resized

מרדדים את החלק השני, מכסים איתו ומהדקים קצוות.

טורפים חלמון ביצה עם כפית מים ומברישים את המאפה. עם סכין חדה עושים חתכים אלכסוניים לא עמוקים.

 

 

20150326_112158_resized

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות.

20150326_120341_resized unnamed (1)

נהנים ממאפה מהיר הכנה טעים ומיוחד.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה