הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים אישי. הרעיון המקורי לעוגות לקוח מפה. אחרי שהכנתי כמה פעמים, יצרתי גרסה משלי. הבאתי לעבודה וטרפו אותם. הגעתי למסקנה שתבנית של 12 שקעים לא מספיקה. רמזתי לחברים בעבודה…פסח מתקרב…

החומרים לבצק (לתבנית מאפינס 12 שקעים): 

  • 2 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • קורט מלח
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפיות מי קרח

 

לשים את המרכיבים, אפשר במעבד מזון או בידיים, עד שמקבלים פירורים גסים, מוסיפים מי קרח אם הבצק יבש מידי (חצי כפית עד כפית כל פעם), מאחדים לכדור,עוטפים בנילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה. כעבור חצי שעה מוציאים מהמקרר, מרדדים וקורצים עיגולים, מעט גדולים יותר מקוטר השקעים של התבנית. בכל שקע שמים עיגול בצק ומהדקים. דוקרים עם מזלג את הקלתית, מכניסים ל5 דקות למקפיא, לאחר מכן אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ5-7 דקות.מי שמאוד רוצה להשקיע, יכול גם לכסות כל קלתית בניר אפיה ולשים קטניות מעל, כדי שהבצק ישמור על צורתו בזמן האפיה.

20150310_171721_resized_1

החומרים למלית:

  • 2-3 תפוחים קלפוים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 2 כפיות סוכר
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1 כפית קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון

 

מחממים את התפוחים עם הקינמון במחבט, עד שיתרככו, אבל לא יותר מידי. מערבבים את הקורנפלור עם מיץ לימון, עד שכולו נמס, מוסיפים לתפוחים, ומערבבים עד שהתפוחים נדבקים אחד לשני. מוסיפים צימוקים ומערבבים עוד קצת. מסירים מהאש ומצננים מעט. ממלאים את השקעים עם הקלתיות במלית התפוחים.

יוצרים פירורים (קראמבל): לוקחים 1/2 כוס קמח, 3 כפות סוכר, 4 כפות חמאה, מערבבים, לשים מעט בידיים, עד שמקבלים מרקם פירורי, מפזרים מעל המלית.

מחזירים לתנור (שחומם ל180 מעלות) ואופים כ15-20 דקות עד שהקלתית והפירורים משחימים (תלוי בתנור, לפעמים לוקח לי אפילו 25 דקות)

וכך זה נראה בסוף:

10978522_10153071154614596_3024149691434477679_n 20150310_234213_resized_1 (2)

 

בתיאבון!

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מאפה ספירלה מבצק שמרים

כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה