הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

10/03/2015

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו…לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר שפשוט הייתי צריכה לקחת את המתכון שרשום על האריזה של פודינג וניל אינסטנט). תוך כדי החיפושים מצאתי מתכון לעוגת גבינה אפויה פשוט מדהימה. מאז היא איתי לפחות כל שנה בשבועות. (או כשבא לי עוגת גבינה טובה)

המתכון לקוח מפה. זאת עוגה שלוקח זמן להכין, וגם צריכה זמן נכבד במקרר, תקחו זאת בחשבון. אבל התוצאה שווה בהחלט!

הבסיס:

 

רכיבים: 

  • 4 ביצים מופרדות
  • 1 שקית פודינג שוקולד
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף קקאו

הכנה: 

  1. מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד שמתקבל קצף רך.
  2. מוסיפים את החלמונים והפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים לתבנית 26 משומנת ואופים בחום בינוני במשך 20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

המלית:

 

רכיבים:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים

הכנה:

  1.  ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומצננים.
  2.  מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס השמנת המתוקה שנותרה, הסוכר והביצים במהירות נמוכה.
  3.  מוסיפים בהדרגה את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4.  אופים 50 דקות בחום בינוני-נמוך עד שמרכז העוגה קשה ויציב.

 

הציפוי:

 

רכיבים:

  • 400 גרם שמנת חמוצה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר

הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הציפוי ומורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה.
  2. אופים עוד כ5- דקות, מוציאים את העוגה ומצננים בקירור כ-6 שעות.
  3.  מקשטים את העוגה לפי הרצון, אני קישטתי בשוקולד חלב/מריר מגורד.

1461353_10152060474764596_857893365_n (1)

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפה ספירלה מבצק שמרים

כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה