הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

כאשר אני משוטטת ברחבי האינטרנט, בחיפוש אחר מתכונים, אני גם מסתכלת על הצורה של המאפה. ככל שיותר מושך את העין, כך יותר מעניין לעשות. וגם לאכול. הפעם אני אספר על מאפה ספירלה מבצק שמרים. היופי במאפה הזה הוא, שאפשר להכניס לתוכו כל מלית שתרצו.  עד עכשיו עשיתי עם גבינת “טבורוג”, ותפוחי אדמה עם פטריות, אבל הכל הולך. היום אני עושה עם מלית פיצה.

המתכון המקורי לקוח מפה, והוא ברוסית. קצת שיניתי וקיצרתי והנה הגרסה שלי.

 

חומרים לבצק: 

600 גרם קמח (קצת יותר מ4 כוסות)

1 כוס (250 מל) חלב (אם רוצים לעשות בשרי, ניתן להחליף במים) בטמפרטורת החדר

100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

2 ביצים

10 גרם (1 כף) שמרים

2 כפות סוכר

2 כפיות מלח

 

הכנת הבצק:

מנפים את הקמח, מוסיפים את שאר המרכיבים , מערבבים ולשים עד לקבלת כדור בצק אחיד וחלק. שמים בקערה, מכסים בנילון נצמד ומשאירים לשעתיים, להתפחה. (הבצק צריך להכפיל את נפחו). לאחר מכן לשים שוב את הבצק, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. אחרי הקירור מוציאים, מרדדים, חותכים לרצועות.

באמצע כל רצועה שמים את המלית הרצויה (המלית צריכה להיות קרה או בטמפרטורת החדר, וללא נוזלים, אחרת הבצק יתפרק), סוגרים את הקצוות (כך שיווצר נקניק) ומניחים את הנקניק בתבנית עגולה עם התפר למטה.

כך עושים עם כל הרצועות עד שהתבנית מתמלאת (תקחו בחשבון שבזמן העברת הנקניק לתבנית, הוא יכול להתארך ולהימתח)

משאירים לרבע שעה להתפחה נוספת.

טורפים ביצה עם 2 כפות מים, מברישים את המאפה בביצה, זורים מעל שומשום.

62659_10153011790189596_1176977651907578522_n

אפיה: 

במידה והמלית בשרית אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות, במשך 30-40 דקות.

למלית שהיא מוכנה גם ללא אפיה, אופים בתנור שחומם ל180 מעלות במשך 30-40 דקות.

אפשרויות למלית:

בשר טחון (עם או בלי בצל), גבינה לאפיה (טבורוג או כנען), תפוחי אדמה, פטריות , גבינות שונות, תוספת זיתים, רוטב פיצה , חצילים, גמבה, תרד, מילוי מתוק וכל מה שיעלה על רוחכם.

10931307_10153011790064596_8222398955425129590_n (2)

בתיאבון!!!

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה