הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

אני מודה, יש ימים שאני מלאת התלהבות ורוצה להיות כל היום במטבח, ויש לי המון רעיונות, ויש ימים שלא כל כך בא לי ואני די עצלנית. אבל בערב, כל המשפחה מתאספת בבית, ודורשת לאכול. כאן בא לעזרתי המתכון לפיצה ביתית פשוטה- ללא שמרים, ללא ביצים, כמעט ללא השקעה, ו10 דקות עבודה בלבד, וזמן דומה של אפיה. כי מעטים האנשים שלא אוהבים פיצה…

מצרכים:
רוטב פיצה:
  • 4 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 100 גרם רסק עגבניות (אופציונלי, אפשר גם פחות או בכלל לא, לפי העדפה אישית. אם אין לי רסק, מחליפה לפעמים בקטשופ)
  • אורגנו, לפי הטעם
  • 1/4 כוס מים
  • אפשר לגוון ולהוסיף בצל קצוץ שטוגן עד הזהבה או שום קצוץ

 

בצק:

  • 2.5 כוסות קמח (רצוי תופח, אפשר גם רגיל)
  • 1 כפית מלח
  • 1 גביע יוגורט (200 מל)
מתכון :
הכנת הרוטב:
מחממים שמן זית בסיר. קוצצים 4 עגבניות דק (לא חייבים לקלף).מטגנים מעט את העגבניות  בשמן, מוסיפים אורגנו, רסק עגבניות ורבע כוס מים, ומבשלים עד שמסמיך. מצננים מעט.
הכנת הבצק:
שמים בקערה 2.5 כוסות קמח, כפית מלח, 2 כפות שמן. שופכים מעל גביע (200 מל) של יוגורט , מערבבים הכל לכדור בצק. אם הבצק רטוב ודביק מידי, ניתן להוסיף קמח, אם הבצק יבש מידי ולא כל הקמח נאסף לכדור , ניתן להוסיף  עוד יוגורט או מים בכפיות, בהדרגה. ברגע שכדור הבצק מוכן,  מרדדים לעובי וצורה רצויים, מורחים מעל את הרוטב שהתקרר קצת, מפזרים גבינה ותוספות. אופים +/- 10 דקות  בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
לפני הכניסה לתנור:
10527434_10152563487149596_4883101886562578657_n

והנה היא מוכנה:

 

10522601_10152563487074596_2780650677680586426_n

בתיאבון!

 

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה