הבלוג של משחקים עם מתכונים

sunny035

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון... +עוד

שמי מילה, אני בת 33,וכל חיי אני והמטבח לא היינו חברים. בחצי שנה אחרונה פתאום גיליתי בתוכי תשוקה לאפיה, בעיקר של מתוקים, עוגות וקינוחים שונים. הפינה הזאת של האינטרנט מוקדשת לניסיונות שלי בעולם האפיה, הצלחות וכשלונות, והרצון ללמוד עוד ועוד...רק שלא אסחף ואשכח את הגזרה שלי תוך כדי.

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מפברואר 2015

מצאתי בארון חצי חבילה של עלי לזניה, והחלטתי שהגיע הזמן לסיים אותה.
אילתרתי והשתמשתי בכל מה שהצלחתי למצוא במקרר. אז הנה הגרסה שלי.

מרכיבים:

  • תבנית 20*30
  • חבילה של עלי לזניה
  • 250 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • חצי כוס טבעות זיתים חתוכים לרבעים
  • 2 קופסאות עגבניות קצוצות דק (של גרנדאיטליה)
  • 100 גרם גבינה מגוררת
  • אורגנו לפי הטעם

הכנה:

  • מסדרים שכבה ראשונה של עלי לזניה בתבנית (אצלי נכנסו 3 עלים לתבנית)
  • מערבבים את העגבניות המרוסקות עם אורגנו
  • מורחים שליש מכמות העגבניות המרוסקות על עלי הלזניה , דואגים לכסות את כולם, כולל הקצוות, כדי שהעלים יתרככו במהלך האפיה ולא יצאו יבשים
  • מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה, עליה שמים שכבה של גבינה לבנה (כל הקופסה)
  • מעל הגבינה הלבנה מפזרים זיתים (ניתן להמיר בפיטריות או כל תוספת אחרת)
  • מעל הגבינה מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה, עליה שופכים עוד שליש מכמות העגביות קצוצות
  • מסדרים עוד שכבה של עלים, שמים מעל שמנת
  • מעל השמנת שמים שכבה אחרונה של עלים, מעליהם את השליש הנותר של העגבניות הקצוצות, ומפזרים מעל גבינה מגוררת
  • מכסים בניר כסף, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30 דקות.

אני מוכרחה לציין כי העגבניות המרוסקות של גרנדאיטליה הן הכי מוצלחות מכל סוגי רסק עגבניות שיצא לי להשתמש בהם. אני לא חובבת גדולה של רסק עגבניות, אבל יתכן ואשנה את דעתי בזכות המוצר הזה. פשוט מרגישים את הטריות ועסיסיות של העגבניות, והעצלנית שבי הכי אהבה את העובדה שלא צריך להתעסק עם עגבניות טריות בשום צורה.

קצת תמונות לקינוח:

20150607_143640_resized (1) 20150607_153025_resized (1)

בתיאבון

 

עוד מהבלוג של משחקים עם מתכונים

תצוגה מקדימה

עוגות תפוחים אישיות

יש לי חולשה לעוגות קטנות. מעין גרסת מיני של עוגת פאי גדולה. חיפשתי כלים לעוגות אישיות, ובסוף ויתרתי (בגלל שרובם סיליקון ויקרים) והשתמשתי בתבנית מאפינס רגילה. במתכון הנוכחי נתקלתי כשחיפשתי פרופורציות לרכיבים לפאי תפוחים...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת גבינה

פעם, עוד לפני שלקחתי את נושא האפייה ברצינות, היתה לי תקופה של אובססיה לעוגות גבינה. טעמתי פעם עוגת גבינה אצל חברים, ומאוד רציתי לשחזר. הפכתי את האינטרנט, הדפסתי המון מתכונים, הקצפתי, אפיתי, קיררתי ו...לא מצאתי. (בדיעבד הסתבר...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פאי תמרים, כמעט ללא סוכר

אז החגים עברו, ואפשר לחזור לקמח רגיל. איזה כיף! כי לא ממש התחברתי לקמח מצה (למעשה סבלתי מאוד, ובהזדמנות הראשונה דחפתי את כל הקמח של פסח לאמא שלי) הפאי הזה מאולתר לחלוטין. הבן שלי מאוד אוהב תמרים, אז מידי פעם אני קונה לו...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה