הבלוג של Roni Tagansky

spatula38

I Love Food

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מדצמבר 2013

תבנית קוגלהוף 18 או תבנית אינגליש קייק 30

125 גרם חמאה רכה

250 גרם (21/2 שקיות) אבקת סוכר

3 ביצים מס’ 1

150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח לבן

60 גרם (1/2 כוס פחות כף) קורנפלור

5 גרם (11/2 כפית לערך) אבקת אפיה

50 מ”ל (מעט פחות מ-1/4 כוס) חלב

40 גרם (2 כפות) ממרח פיסטוק איכותי, רצוי של “פאברי”

120 גרם (או יותר) דובדבנים חמוצים קפואים (מגולענים), מופשרים ומסוננים היטב

לשימון: מעט חמאה מומסת

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש באורך 30 או 35 ס”מ במעט חמאה מומסת.

מקציפים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) במהירות בינונית.

מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה.

מנפים חומרים יבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפיה) בהדרגה לקערה (שבה תערובת החמאה). מקציפים עד לקבלת מסה חלקה. מחלקים את התערובת ל-1/3 ול-2/3, בשתי קערות נפרדות.

בקערה נוספת (קטנה) מדללים את משחת הפיסטוק עם החלב ומוסיפים ל-1/3 מהתערובת. מוסיפים אליה את הדובדבנים ומערבבים.

מעבירים את שתי התערובות לסירוגין לתבנית ומערבבים קלות בעזרת כף או מזלג, ליצירת דוגמת שיש. מכניסים לתנור ואופים במשך 45-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים.

מקור המתכון: אורן גירון

עוד מהבלוג של Roni Tagansky

תצוגה מקדימה

עוגת טחינה ושומשום

עוגה בחושה משגעת. רכה, נימוחה ומענגת תבנית קוגלהוף 24 לשימון וקישוט התבנית 2 כפות טחינה גולמית 2 כפות שומשום לעוגה 3 ביצים 300 גרם סוכר 1 שקית סוכר וניל 180 מ"ל...

תצוגה מקדימה

עברתי דירה - לכאן

שלום חברים, I am back אחרי הפסקה גדולה מהמטבח וסגירת הבלוג הישן שלי, החלטתי לפתוח את הבלוג החדש כאן בסלונה. בתחילה אעביר את כל המתכונים מהבלוג הישן שלי, לטובת אלה שעדיין לא מכירים אותי ואת המתכונים. בהמשך כמובן יעלו מתכונים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פלפלים ממולאים

מלית 10 פלפלים אדומים, שטופים ונקיים מגרעינים חצי קילו בשר טחון חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק בצל אחד גדול, קצוץ דק 3 שיני שום, קצוצות דק חצי כוס אורז פרסי 100 גרם...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה