הבלוג של Roni Tagansky

spatula38

I Love Food

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מדצמבר 2013

עוגה בחושה משגעת. רכה, נימוחה ומענגת

תבנית קוגלהוף 24

לשימון וקישוט התבנית

2 כפות טחינה גולמית
2 כפות שומשום


לעוגה

3 ביצים
300 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
180 מ”ל שמן קנולה
240 מ”ל מיץ תפוזים
280 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
180 גרם טחינה גולמית

אופן ההכנה

משמנים ומקשטים את התבנית

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום (זרעי השומשום יידבקו לטחינה).

מכינים את העוגה ואופים

בקערה טורפים ביצים, סוכר וסוכר וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים). מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים. שומרים מכוסה בטמפ’ החדר (עד 5 ימים).

מקור המתכון: קרין גורן

עוד מהבלוג של Roni Tagansky

תצוגה מקדימה

עברתי דירה - לכאן

שלום חברים, I am back אחרי הפסקה גדולה מהמטבח וסגירת הבלוג הישן שלי, החלטתי לפתוח את הבלוג החדש כאן בסלונה. בתחילה אעביר את כל המתכונים מהבלוג הישן שלי, לטובת אלה שעדיין לא מכירים אותי ואת המתכונים. בהמשך כמובן יעלו מתכונים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פלפלים ממולאים

מלית 10 פלפלים אדומים, שטופים ונקיים מגרעינים חצי קילו בשר טחון חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק בצל אחד גדול, קצוץ דק 3 שיני שום, קצוצות דק חצי כוס אורז פרסי 100 גרם...

תצוגה מקדימה

מוס סחלב ורדים ופיסטוק

מצרכים לכ-6 מנות אישיות חצי ליטר חלב 225 גרם אבקת סחלב ליטר שמנת מתוקה 38% לסירופ 100 גרם סוכר 250 מ"ל מים מינרליים מיץ מחצי לימון כפית תמצית מי ורדים טיפה צבע מאכל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה