הבלוג של Roni Tagansky

spatula38

I Love Food

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מדצמבר 2013

מלית

10 פלפלים אדומים, שטופים ונקיים מגרעינים
חצי קילו בשר טחון

חופן פטרוזיליה, שטופה וקצוצה דק
בצל אחד גדול, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
חצי כוס אורז פרסי
100 גרם רסק עגבניות
חצי כוס מי ברז
כף קטשופ
2 כפות סילאן
כף רוטב צ’ילי מתוק
2 כפיות בהרט
שמן לטיגון

מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל והשום

מוסיפים את הקטשופ והסילאן וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב בעזרת כף. אחרי כ 2-3 דקות מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז ואת הבשר הטחון וממשיכים לערבב כל הזמן. (בעזרת מזלג מפוררים את הבשר כדי שלא יוצרו גושים). מוסיפים תבלינים.

מוסיפים את רסק העגבניות, הפטרוזיליה וכחצי כוס מים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים בחלקם. צריך שיישארו נוזלים בגלל האורז.

מסירים מהאש וממלאים את הפלפלים.

לרוטב

3 כפות שמן זית
2 כפות סילאן תמרים
כף אבקת מרק עוף
2 בצלים קצוצים דק
1 קופסא גדולה עגבניות מרוסקות
200 גרם רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות דק
חופן קטנה פרוזיליה קצוצה
כפית שטוחה בהרט
מלח, פלפל שחור, כורכום
מים

בסיר רחב מטגנים את הבצל ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, והשום. אחרי כ 2-3 דקות מוסיפים את שאר החומרים וכ- 4-5 כוסות מים.

מעמידים את הפלפלים צפוף אחד ליד השני

הרוטב צריך לכסות כדי 3/4 מגובה הפלפלים.

מכסים את הסיר ומבשלים 50 דקות על להבה קטנה.

לקראת סוף הבישול יוצקים מעט מיץ לימון.

מדי פעם לנער את הסיר.

לפני ההגשה להשחים 10 דקות בתנור שחומם מראש

מסדרים את הפלפלים בתבנית הגשה משומנת. יוצקים מעל את הרוטב ומשחימים ללא כיסוי .

עוד מהבלוג של Roni Tagansky

תצוגה מקדימה

עוגת טחינה ושומשום

עוגה בחושה משגעת. רכה, נימוחה ומענגת תבנית קוגלהוף 24 לשימון וקישוט התבנית 2 כפות טחינה גולמית 2 כפות שומשום לעוגה 3 ביצים 300 גרם סוכר 1 שקית סוכר וניל 180 מ"ל...

תצוגה מקדימה

עברתי דירה - לכאן

שלום חברים, I am back אחרי הפסקה גדולה מהמטבח וסגירת הבלוג הישן שלי, החלטתי לפתוח את הבלוג החדש כאן בסלונה. בתחילה אעביר את כל המתכונים מהבלוג הישן שלי, לטובת אלה שעדיין לא מכירים אותי ואת המתכונים. בהמשך כמובן יעלו מתכונים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מוס סחלב ורדים ופיסטוק

מצרכים לכ-6 מנות אישיות חצי ליטר חלב 225 גרם אבקת סחלב ליטר שמנת מתוקה 38% לסירופ 100 גרם סוכר 250 מ"ל מים מינרליים מיץ מחצי לימון כפית תמצית מי ורדים טיפה צבע מאכל...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה