הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 136

החל מינואר 2014

הכי אני אוהבת לאכול בשישבת אצל אמא שלי או אמא שלו.

14/02/2016

“אז את כבר מאורגנת עם הבישולים שלך לשבת?” היא שואלת אותי בשישי בבוקר. אנחנו יושבים בארוחת הבוקר המקודשת של שישי בבוקר, זו שאני מגיעה אליה בנשימתי האחרונה אחרי שבוע מלא וגדוש. זו שבה מישהו אחר מכין לי שקשוקה כמו שאני אוהבת, שבה אני לא צריכה להתחשב בהעדפות של אחרים בנושאים כמו חריף, חצילים, טמפרטורת הגשה ועניינים שכאלה.

את כבר מאורגנת עם הבישולים שלך לשבת?

כל השבוע אני מבשלת ומגישה ארוחות חמות, טעימות, מזינות ומגוונות. תמיד אני מאורגנת מראש עם עיקרית בשרית ופחמימה מעניינת וירקות טעימים וכזה ואחר וחס ושלום שאשכח לארגן להם קינוח לקינוח!
אז פלא שבסוף השבוע אני לא רוצה לבשל כלום? בכל יום שישי יש לי מנטרה קבועה: אני מבשלת כל השבוע, בסוף השבוע שהם יבשלו בשבילי, או שמצידי נאכל אבנים קורנפלקס וטוסט.  אז יש לי מנטרה. אז מה? המנטרה תופסת עד חמש אחר הצהריים, ואז עקרת הבית שבי שוב נכנסת לפעולה והולכת לבשל ארוחת ערב. אבל רק ערב. בשבת בצהריים יוצאים למסעדה ושיתפוצץ העולם!

אז אין מהמטבח שלי “ריח של סירים” בשישי בבוקר. פאק איט. אבל להכין מרק בחמש ושיהיה מוכן עד חמש וחצי? בזה אני אלופה.

אגב, בזמן שהמרק מתבשל, אפשר להוציא מהמקפיא את הקופסה עם המיטבולז ולחמם אותם, ובמקביל לעשות סיר פסטה. ארוחה של שתי מנות זה כבר ממש פנסי בספר שלי.  שבת שלום כבר איתכם!

soup

מרק צהוב של תירס וחומוס

המצרכים לסיר בגודל בינוני
בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
גרגרי חומוס מקופסת שימורים אחת, בלי המים ושטופים קלות
2 כוסות תירס מקפוא
נודלס ביצים – מהסוג שמגיע בפלטות בתוך האריזה
5 כפות קמח
מלח, פלפל, חוואייג’ למרק, מעט שמן

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בסיר במעט שמן. כשהוא מזהיב עושים רביכה:
מוסיפים לסיר עם הבצל את הקמח ומערבבים תוך גירוד תחתית הסיר, כדקה.
מוסיפים חצי כוס מים ומערבבים במרץ ליצירת משחה. ממשיכים להוסיף עוד מים בהדרגה תוך ערבוב, כדי לפרק גושים אם נוצרים כאלה.
מוסיפים את התירס והחומוס, וממלאים מים עד 2-3 סנטימטר משפת הסיר.
מתבלים בכף חוואייג’, מלח ופלפל לפי הטעם, וכשהמרק כמעט רותח מוסיפים אליו פלטה אחת של נודלס. מרתיחים, מבשלים עוד כעשר דקות ומכבים.

אחרי שכולם אכלו ומישהו אחר טיפל בכלים, הנה שיר, לא על מרק. על שישישבת.

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה