הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

זה היה רק עוד יום רגיל בחופש חנוכה.

16/12/2015

 

אני יושבת בבית ליד המחשב, עושה את עצמי מקלידה במרץ. בחדר אחד אני שומעת את הילדים משחקים עם בני הדודים שלהם. המשחקים שלהם מלאי דמיון. הם בנו שם אוהל רב מפלסי, עם כל הסדינים שהם הצליחו לסחוב מסבתא שלהם. כיסאות, כריות, ספלי קפה דקורטיביים, ועלילה שלא מביישת את גדולי סופרי ההרפתקאות. מהחדר האחר אני שומעת את הטלויזיה. היא דלוקה על ערוץ שמשדר שירים משנות השמונים. ברור שאני מכירה את כולם, הייתי ילדה כשהם התפרסמו. מדי פעם עובר ילד אקראי מחדר לחדר. אני שואלת אם הוא מכיר את השיר-הממש-מפורסם שמתנגן כרגע, ונענית ב”לא” לקוני. אבל אני מסרבת להרגיש זקנה. אני האמא! חייבים להיות שירים שמדליקים אותי ומכבים את הילדים, אחרת איך אביך אותם בציבור? בעוד רגע אגיש להם ארוחת צהריים, בסגנון שהיה מאוד פופולרי בשנות השמונים, אבל היום כבר עושים אותו אחרת. אחר כך, יבקשו לראות סרט מצוייר שאני לא מבינה באחד הערוצים ההזויים. משהו עם ישבנים מדברים.

 

orange chicken

שוקיים בתפוזים

המצרכים
8 שוקי עוף
כף חרדל גרגרים
כף דבש
כף תרכיז תפוזים קפוא
תפוז אחד, פרוס ל- 4-5 פרוסות
2 בטטות חתוכות לפרוסות

אופן ההכנה
מסדרים בקרקעית של תבנית פיירקס את פרוסות הבטטה. מעליהן, את פרוסות התפוז.
מערבבים בקערית את החרדל, הדבש ותרכיז התפוזים. טובלים במשחה את השוקיים, ומניחים מעל התפוזים.
מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי, אין צורך לכסות. מדי פעם לוקחים בכף מהמיץ שבתחתית ושופכים מעל לשוקיים.
כשהשוקיים שחומות, ומזלג שננעץ בהן מוציא מיץ שקוף, וכשהבטטות רכות, מכבים את התנור. אפשר להגיש עם קוסקוס וקצת ירקות מאודים בצד.

 

רוצים הזוי? יקבלו הזוי! קליפ משנות השמונים. עכשיו תאכלו את העוף תפוזים שלכם בשקט ואחר כך אמא תסרוג לכם חותלות ותלמד אותכם לשחק בקליקלאק.

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה