הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

סיפור קצר מאת גברת הבלים, ומתכון ללחמניות דביקות ומאוד טעימות

29/11/2015

 

היא עמדה מותשת מול דלת ביתה. הגשם ירד בחוזקה. המטריה שלה נשברה עוד קודם, כשרק התחילה בצעידה הביתה, ועד שהגיעה כבר היתה ספוגה במים. עכשיו, ניסתה למצוא את המפתחות בתוך התיק. היה לה קר. קר מאוד. את האצבעות הפסיקה להרגיש לפני חצי שעה, באמצע הדרך. עכשיו, באצבעות מאובנות, חיטטה בתיק. כמה הצטערה עכשיו שלקחה איתה כזה תיק גדול. הרי כולם יודעים, שככל שהתיק יותר גדול, ככה מכניסים לתוכו יותר שטויות. ידה נתקלה לרגע במשהו חד. שפיץ של עיפרון שנכנס מתחת לציפורן והכאיב לה. בכלל לא ידעה שהכניסה עפרונות לתיק הזה. ארנק קטן של מטבעות. חבילה כמעט ריקה של טישו. אולי נשארה שם ממחטה אחת, מזל שכבר הגיעה הביתה. אילו רק יכלה להיכנס כבר. מחברת עם שוליים רטובים. תמיד היא הולכת עם תיק פתוח. כזאת היא, תמיד מכניסה את היד ומוציאה משהו, והרי אי אפשר להתעסק כל היום בסגירה ובפתיחה של תיקים. תפוח נגוס מהבוקר. חתיכת נייר מקופלת היטב. והחור. תמיד פחדה מהחור. זה החור שבמוקדם או במאוחר מגיע לכל תיק שלה. החור בבטנה. זה החור שדרכו אובדים מיטב חפציה הקטנים. פעם, בתיק אחר, בחור אחר, איבדה שפתון בגוון שאהבה. בפעם אחרת, ובתיק אחר, בלע החור את העט האהוב עליה. בפעם שלישית, עליה לא הפסיקה לחשוב, איבדה את אושרה. עכשיו, היא התחילה לחשוש שהחור הזה, בתיק הזה שאפילו לא אהבה במיוחד, בלע את מפתחות ביתה, ואיך תצליח להיכנס פנימה מהגשם השוטף והקר הזה שלא נגמר? פתאום איבדה את הסבלנות. חדלה למשש את החור, ותקעה פנימה את כל היד. הרגישה את התחתית של התיק, הפנימית הזו שאיש לא מגיע אליה, זו שבולעת את כל הדברים שהחור מוביל אליה. בפינת התיק, היכן שנפגשה קבוצה של חוטי אריג גסים ופרומים, היו המפתחות שלה, מסובכים וקשורים. ברגע של יאוש ועצבים תלשה את המפתחות מתוך התיק, פתחה את הדלת ונכנסה פנימה, רועדת. טוב להיות בבית.

מתוך: סיפורים.

 

ואם כבר נכנסתן הביתה, וקר לכן ורטוב, אולי תבקשו ממי שאוהבת אתכן להכין לכן סטיקי באנס כאלה? אלה עוגות השמרים של הנחמה האמיתית. כאלה שמחממות מבפנים ומשאירות מתוק ודביק של אושר ילדותי מבחוץ. הנוצרים עושים אותן בפסחא. אני עושה אותן כשקר לי.

plate

סטיקי באנס

המצרכים
50 ג’ סוכר לבן
125 מ”ל מים מעורבבים ב-125 מ”ל חלב, מחומם קלות
1 כף שמרים יבשים
450 ג’ קמח לבן
1 כפית מלח
1 כף קינמון
50 ג’ חמוציות מיובשות או אוכמניות מיובשות או תערובת שלהן
50 ג’ קליפות הדרים מיובשות, קצוצות
חופן קטן של זנגביל מסוכר קצוץ דק – מומלץ אבל לא חובה
1 כף גרירת תפוז
50 ג’ חמאה מומסת
ביצה אחת, טרופה

לעיטור
4 כפות קמח לבן
כף סוכר לבן
3-4 כפות מים

לזיגוג הדביק
2 כפות סוכר לבן
2 כפות מים

כלים ספציאל
קערה לבצק, משטח ללישה, תבניות התנור מרופדות בנייר אפייה או במשטח סיליקון, סיר קטן לבישול הסירופ, שקית ניילון ללא חורים, אם יש – מברשת להברשת הסירופ על הלחמניות.

ingredients

אופן ההכנה

שמים בקערה את הקמח והסוכר, המלח, גרירת התפוז והקינמון. מערבבים קלות, יוצרים גומה באמצע, מוזגים לתוכה את תערובת החלב החמימה, החמאה המומסת והביצה, ואת השמרים. לשים היטב, כ-8 דקות, עד לקבלת בצק גמיש וקצת דביק. מוסיפים את הפירות היבשים ולשים שוב עוד מספר דקות עד שהם נטמעים פנימה, וכשמותחים פינה מהבצק מקבלים רשת גלוטנית גמישה ונחמדה.

trio1

מתפיחים את הבצק במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו. דרך מגניבה לעשות את זה בחורף היא להניח את הקערה על רשת באמצע התנור (כשהוא כבוי, לא להדליק!), ולשפוך מים רותחים לכלי בתחתית התנור. האדים החמים יתנו אוירה חמימה ולחה שהשמרים מאוד אוהבים.

אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-18 חתיכות. מכדררים יפה, ומניחים אותם להתפחה שניה של כ-40 דקות, הפעם על התבנית שבה ייאפו. לקראת סוף ההתפחה מדליקים את התנור ל-180 מעלות, ומכינים את העיטור על ידי ערבוב של קמח, סוכר ומספיק מים ליצירה של משחה סמיכה מאוד. מכניסים לשקית ניילון, קושרים אותה וחותכים את הקצה. חורצים עם סכין כל מיני צורות על גב הלחמניות – המהדרין יחרצו איקס, אלה שחוששים מהקרובים הדתיים יחרצו סתם פסים. מזלפים את המשחה הלבנה על החריצים, כמו בתמונה למטה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על טורבו למשך כ-15 דקות, עד שהלחמניות זהובות-כהות ואפויות.

risen and paste

בזמן שהלחמניות נאפות, שמים בסיר קטן את מרכיבי הסירופ ומרתיחים מספר דקות, עד שהסוכר נמס. כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מייד מורחים עליהן, או סתם שופכים בכפית, מהסירופ הדביק. מחכים שיתקרר ואוכלים עם תה רותח. לא חייבים עם חלב.

done

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה