הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 135

החל מינואר 2014

קיבלתי בובו באצבע ולא יכולתי לבשל

03/11/2015

אויש, כמה תכניות היו לי! רציתי לעשות הכל. גם לחזור מוקדם מהקניות, גם לטפל בהר הכלים שבכיור, גם לבשל דג ברוטב וגם לשרוף ירקות למשוויה, אולי להעמיד בצק לבייגל, והבטחתי לילד שאופה לו עוגיות להפסקה של שתים עשרה, וחשבתי גם עוגת קפה כזו, שתבוא בטוב עם הקפה. אתן יודעות, כמה דברים ככה בקטנה, לפני שהם חוזרים מבית הספר ומהגן. אז רציתי. אז מה?

שעה. זה הזמן שלוקח לי לעבור את כל הסופרמרקט, מהכניסה ועד היציאה מהקופה, פעם בשבוע, אם אני יעילה. רק שלא תיכננתי שהסופר יהיה בשיפוצים. מי בכלל מרצף מרכולים מחדש? מה אתם, צימר? ואז ההתלבטות הזו, אם יין מ-2013 מהסופר זו בחירה טובה, או בחירה בחומץ. ואז ישנו המירוץ אחרי התאריך במקרר החלבי. בשביל זה צריך דקה מדיטציה, רק כדי לזכור מה התאריך היום. ואז צריך זרוע מאריכה, בשביל להגיע לאחורנית של המקרר, שם מתחבא הקוטג’ עם תאריך התפוגה הכי רחוק. ואל תתחילו איתי בכלל עם שקיות הנפץ של החלב. כן כן, מה ששמעתן. שקית חלב עולה לפחות חצי שקל פחות מקרטון, מייצרת פחות זבל, ואפשר להכין ממנה גבינה ויוגורט. אבל תעזו להסתכל עליה לא יפה, שלא לדבר על להניח משהו עליה או אפילו בקרבתה, ומייד יש לכן ארוע נזילותי, שמייצר נהרות חלב מהעגלה שלכן לאורך כל החנות, ושעובר כמובן דרך הסלים האקולוגיים שלכן, ובכך הופך אותם ללא שמישים ולעוד כביסה.

אבל עזבו שטויות. החנות מאחורי, אני עולה הביתה עם העגלה השמשונית שלי שסוחבת מהבגאז’ את כל הקניות, מסדרת יפה במקרר, והופה! כבר 11 בבוקר. רק עוד לטפל בכלים שבכיור ואני מוכנה לבשל את כל המצרכים שבבית! אבל רגע! מה זה? מישהו השאיר בכיור, מוסתר היטב בסיר עם מי סבון, את הסכין של הסלייסר!  לא יודעת מה איתכן, אני במקרים כאלה מעמידה סיר של מינסטרונה עולמית כמעט-מן-המוכן כדי לסתום לילדים את הפה והרעב, והולכת לשתות קפה. אי אפשר לבשל עולם כמרקחה כשפצועים.

soup

מרק מינסטרונה

המצרכים
רבע חבילה מכל אחד מהירקות הקפואים הבאים: אפונה וגזר, תירס, שעועית צהובה או ירוקה
בצל גדול, פרוס לרצועות דקיקות
2-3 שיני שום כתושות
3-4 מקלות קבנוס פרוסים לעיגולים דקים
ספל (טוב, חצי כוס) פתיתים
100ג’ רסק עגבניות
פחית אחת של עגבניות מרוסקות או קוביות או שלמות, שחתכתם בעצמכם אחרי הפתיחה
עלים מכמה גבעולים של פטרוזיליה, למשקיענים שהילדים שלהם אוכלים את הירוק מהמרק
כף סוכר
מלח ופלפל
שמן זית

אופן ההכנה

מחממים בסיר מעט שמן זית. מכניסים אליו את הבצל, ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף וזהוב. מוסיפים את עיגולי הקבנוס ומטגנים בערבוב כשתי דקות. מוסיפים את הירקות הקפואים – לא חייבים אפילו להפשיר אותם. מערבבים עוד דקה, ומוסיפים את העגבניות והרסק, השום והסוכר. מוסיפים מים עד כמה שאתם אוהבים, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ואת הפתיתים. סוגרים את המכסה, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות. מתקנים תיבול וזה, לפי הטעם. אוכלים עם או בלי שקדי מרק.

הידעתן? גם לשף השבדי יש ימים פחות מוצלחים. ואז גם הוא מוצא קיצורי דרך במטבח. אגב, קוראים לו טום.

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה