הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 130

החל מינואר 2014

אולי השם שלהן מצחיק, אבל החיבוק שלהן רציני לחלוטין.

28/10/2015

לפעמים קשה. קמים בבוקר עם כאבים במקום של החיסון לשפעת. יוצאים לקניות והגשם מציף את המנוע של האוטו. מכונת הכביסה שופכת לאגר, שלא לדבר על מי סבון, ולא מפרגנים לך בוקר שקט רק לעצמך. בימים כאלה יש כמה אפשרויות. האחת היא לאזור אומץ וגבורה, לחייך ולצלוח את היום כמו מלכות. זו אפשרות נהדרת, אבל למי יש את הכוח לשטויות האלה? אפשרות שניה היא עזרה קטנה מידידים כימיקליים – אבל בינינו, אלכוהול באמצע הבוקר זה פוי, וגם נורא לא מבוגרי-אחראיאי, ואנחנו לא משתגעות על כדורים. האפשרות השלישית היא התנחמות בזרועותיו של משהו קטן וטעים.

לא חייבים ללכת על פרוע. סברינה זה נפלא אבל מוגזם, ונשבעתן שלא תיגעו במטוגן כל עוד אתן חיות. אז אולי תכינו מנה של פפנאש? פפנאש הן לביבות גבינה רומניות, שאפשר לבשל או לטגן. כל מי שערך בחייו טיול לרומניה מכיר את הפפנאש המטוגנים, אבל אני נותנת לכן פה מתכון לפפנאש מבושלים, שהם עדינים יותר בטעם וקלים יותר על הקיבה מאשר המטוגנים. הגבינה בפנים היא גבינה כחושה של 3% שומן בלבד. אוכלים אותם עם קצת ריבה (ביתית, אם יש) ועם שמנת חמוצה מעל. זה לבן על לבן, זה טעים ושקט ומנחם עד אין קץ.

פפנאש  Papanasi 

המצרכים
500 ג’ גבינת טוב טעם (2 חבילות)
2 ביצים גדולות (לארז’)
3 כפות סולת
3 כפות סוכר
30 ג’ חמאה רכה
שלוק תמצית וניל
כפית או כפית וחצי גרירת לימון

להגשה
שמנת חמוצה – אפשר 9%
ריבה ביתית מדובדבנים או מכל פרי אחר שאתן אוהבות

כלים ספציאל
סיר, קערה.

אופן ההכנה

2a 3a

מערבבים בקערה את כל החומרים לעיסה אחידה ורכה. מצננים כשעה במקרר.

מרטיבים את הידיים ויוצרים מהתערובת כדורים בגודל קציצות קטנות. אל תיבהלו מהרכות של התערובת – זו הערובה לפפנאש רכים ומנחמים. אם לא בקטע שלכן להתבצבץ בעיסה, אפשר גם סתם לנטף כפות גדושות.

מרתיחים בסיר המון מים, ומכניסים את הכדורים פנימה לרתיחה עדינה במשך 3-4 דקות, עד שהכדורים מתחילים לצוף. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מנקזים מעט ומגישים חם עם כפית ריבה ועם שמנת חמוצה קרירה וכוס תיי ואם אפשר איזו שמיכת טלאים להתכרבל בה ולהתנחם.

4

ועם שיר בלבן על לבן.

 

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה