הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 135

החל מינואר 2014

ובו מתגלה כי גברת הבלים היא סופר-אמא רומניה. בחיי.

07/10/2015

היה זה יום בהיר של קיץ. לא, לא נכון. היה זה יום צהוב, בשיאה של סופת האבק הסורית. אבל של קיץ. נסעתי לעבודה. חזרתי מהעבודה. כנסי לאוטו, קחי את יובב לאימון ג’ודו שלה, כנסי שוב לאוטו, הביאי את שמשון לאימון ג’ודו שלו, כנסי לאוטו בשלישית והשיבי את יובב לבטח אל ביתה, כנסי לאוטו בפעם המיליון ואספי את שמשון מהג’ודו שלו: חם, מיוזע, פרצוף אדום עגול בשדה של חליפה לבנה. ממש דגל יפן. ואז טלפון מאבי המשפחה: “אולי תקפצו לקניון החדש ותביאו פיצה?”. יצאנו שוב מהאוטו, בשלב הזה שקלתי חמישה קילו יותר מאשר בבוקר, רק מכל האבק ששאפתי בטיולים של כל היום. הפיצריה מלאה עד אפס מקום בלקוחות שלא שמעו על מדבריות סוריה, וכל מה שיש להם בעיניים זה האדום של הפיצריה בקניון החדש. קיצר, חזרנו הביתה בידיים ריקות ועם ריאות מלאות.
רגע לפני שהתמוטטתי על הכורסה, הבנתי שעדיין צריך לאכול ארוחת ערב, כי הפרחחים בקפיצת גדילה וגם עשו ספורט וגם כי אי אפשר לחיות רק מהחול הסורי. אז בישלתי לכולנו בוץ. בוץ (המאכל, לא הערבוב של חול סורי במים) ידוע גם בשם הרומני הקלאסי ממליגה קו ברנזה. או בעברית: ממליגה עם גבינה. הי! אל תיגעלו לי פה! אם זה היה באיטלקית, הייתם קוראים לזה פולנטה די פרומאז’יו והייתם משלמים על זה 87 שקל למנה וכותבים על זה בבלוג שלכם.

יאללה, לעבודה! והיום, עם הוראות הכנה אינפוגראפיות. כי אי אפשר להסביר מרקם של ממליגה.

11

 Mamaliga cu Brinza – ממליגה עם גבינה

המצרכים למנה אחת – אפשר להכפיל כמויות בשמחה ובששון!
4 כפות גדושות קמח תירס – אני אוהבת להשתמש ב-Bergamasca של חברת ניקולי. יש בכל סופרמרקט.
300 מ”ל מים
קורט מלח
מבחר גבינות שאוהבים: קוטג’, צהובה, כחולה, משולשת, בולגרית. אם יש לכם קרובים מרומניה ששלחו לכם בורדוף, זו הגבינה הקלאסית למאכל הזה.

כלים ספציאל
סיר קטן (אבל שיכיל הכל), וכף עץ.

אופן ההכנה
שמים בסיר את המים, ומוסיפים את קמח התירס וקורט מלח. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב. בתמונות הבאות תראו איך זה צריך להיראות:

col3aaa

עכשיו, מסדרים בצלחת:

clo4aaa

וזה הכל. תאכלו, זה מתקרר, אבל תיזהרו כי זה חם.

אה, כן. עוד דבר אחד. אחרי שחילקתם את הממליגה לצלחות, עוד לפני שתשבו לאכול, שימו את הסיר בכיור ומלאו אותו מייד במים עד למעלה. אתם תודו לעצמכם כשתבואו לשטוף כלים אחר כך.

אז, אחרי שאכלתם ושבעתם, כבר ניחשתם איזה שיר בחרתי להיום? כן? לא?

embedded by Embedded Video

 

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה