הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 136

החל מינואר 2014

סתיו! סתיו עכשיו! ומרק עם חזרות משעשעות.

30/09/2015

לא אכפת לי מה תגידו. אני מתעלמת בתוקף מהחמסינים של ספטמבר-אוקטובר. כבר הסברתי פה קודם, ספטמבר זה סתיו. ובסתיו אוכלים מרק. בכל פעם אני שמחה מחדש על האהבה של שמשון ויובב למרק. המועדף עליהם הוא מינסטרונה, אבל הם לא מתנגדים אף פעם למרק עוף של סבתא, או למרק תירס שובב. הפעם, התחשק לי משהו אחר, משהו שמזכיר את החמצמצות של הצ’ורבה הרומנית של אמא שלי. אז קניתי כרישה, הלאמתי כמה לימונים מהגינה של אמאבא, והכנתי את המרק הבא.

soup1b

מרקרק ירקרק חמצמץ

 

המצרכים 

3 כרישות חתוכות לטבעות, החלק הלבן וגם הירקרק הבהיר
בצל לבן גדול פרוס לטבעות דקות
2 תפוחי אדמה מקולפים, חתוכים לקוביות בגודל 2X2 ס”מ. בערך.
כוס אפונה מקפוא
3-4 מקלות סלרי: חתוכים לביסים אם אתם אוהבים סלרי במרק, או שלמים לשליפה מהירה לפני ההגשה אם אתם אוהבים את זה בעדין
מעט שמן זית
מלח, פלפל לבן
מיץ מלימון אחד
כליטר וחצי מים

כלים ספציאל
זה מרק. צריך סיר.

אופן ההכנה
אין כמו אופן הכנה של מרק: רק סלט זה יותר פשוט.
מחממים 3-4 כפות שמן בסיר. שופכים פנימה את הבצל ומאדים במכסה סגור תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הכרישה, מערבבים ומאדים עוד 2-3 דקות ואז מוסיפים את הסלרי, תפוחי האדמה והאפונה. מוסיפים מים – לפי איך שאתן אוהבות את המרק שלכן – עם הרבה מים או הרבה נגיסים. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים מיץ לימון: התחילו במיץ מחצי לימון, ערבבו, והוסיפו עוד לימון לפי טעמכן. זה כזה פשוט וכזה טעים. רוצות ממש להשקיע? הגישו עם לחם בצל או עם פרוסת חלה טריה. עכשיו אפשר ממש להרגיש את הסתיו.

והנה עוד שיר לסתיו, כי אני מתעקשת, וכי הפרברים החליפו עונה וכי יורם טהרלב ואפי נצר:

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, וחסידות ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה