הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 126

עוקבים: 48

החל מינואר 2014

גברת הבלים ישנה באוהל. שמישהו יזמין את התקשורת!

24/09/2015

עכשיו, שהכל מאחורינו ואפשר כבר לצחוק, רציתי לספר לכם שבחופש הגדול, בשיא של הסוף של אוגוסט, משפחת הבלים יצאה לטיול בצפון. לא, ככה, מיוזמתנו החופשית. אפשר לומר שאודליה ואסף שידלו אותנו בלשון חלקלקה ובהבטחות נוצצות על אור כוכבים, צרצור תנים ויללות קני הסוף בעשב הגבוה. ואנחנו, כשמשדלים אותנו, מה נעשה אם לא נשתדל? אז עלינו צפונה, אנחנו, טפנו, צאננו, מקננו, שבעה טון של ציוד טיולים, בישולים, מחנאות, צוכריות, מסטיקין, הקאות, שירים, סיפורים, הדיסק ההוא של קווין (אל תשאלו), נייר טואלט ונעליים למים. נסענו. עצרנו. נכנסנו למים וגם יצאנו. טיילנו לאור עששיות, וגם ריאיינו אותנו לטלויזיה – תאמינו לי, הכתב לא הבין מאיפה באנו לו. ובסוף בסוף, כשכבר היינו הרוגים, הוציאה אודליה את הסאג’ – ואני נשבעת לכם, אני לא מבינה איפה באוטו היא הצליחה לארוז אותו – ואפתה עם הילדים פיתות על הסאג’. fire

פיתות סאג’

המצרכים 
קילו קמח
שקיק שמרים יבשים (11 גרם)
מלח, סוכר
מים
שמן
להגשה:
ממרח שוקולד, מה אתם שואלים בכלל?

כלים ספציאל
קערה לבצק, וסאג’. אם אין סאג’ אפשר על מחבת הפוכה, כך אומרת אודליה.

אופן ההכנה
מערבבים בקערה קילו קמח, ככף מלח, 2-3 כפות סוכר, את השמרים היבשים, 3-4 כפות שמן (לפי העין) וכשלוש כוסות מים עד שמקבלים בצק חלק ורך וגמיש ולא דביק. מניחים בצד להתפחה, והולכים לקושש זרדים למדורה. זה החלק הקשה, קישוש זרדים למדורה. למה? כי כולם קופצים למים או מתחבאים באוהל, חוץ מהילד הרנדומלי שהלך לעשות פיפי בקני הסוף וחזר אחרי שעה.

balls hands

תכלס, מדליקים מדורה, ושמים עליה את הסאג’ להתחמם. בינתיים מכדררים כדורי בצק בגודל של כדור טניס או קצת פחות. מושיבים את הילדים על המחצלת במרחק בטיחותי מהגיצים של המדורה, נותנים לכל אחד כדור ומורים להם לשטח אותו לפיתה דקה. אפשר עם היד, אל תסחבו איתכם מערוכים לקמפינג. אם אתם ממש מתעקשים, אפשר לשטח את הפיתות על צלחת. מניחים על הסאג’ הלוהט לכמה דקות, הופכים לכמה רגעים כשאפוי או שניה לפני שהפיתה מתגלצ’ת לתוך האש.

saj2

מגישים עם ממרח שוקולד או בלי כלום, אבל דיר באלאק, תנשפו קודם! זה בדיוק ירד מהאש!

שבו בנחת עם הפיתה סאג’ שלכם. השרוף זה החלק הכי טעים. ותשמעו קצת קווין. כי אם אני שמעתי את זה בלופ כל השבוע, גם אתם יכולים.

embedded by Embedded Video

 

איפה חנינו, אתם שואלים? את זה אני לא מגלה. מה, אני לא רוצה להגיע שוב בקיץ הבא ולגלות שכל הקוראים של סלונה התנחלו לי בעץ!

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה