הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

דג + דביק + ילדים = שמחה

03/09/2015

סוף כל סוף הגיע הרגע המיוחל ההוא. ספטמבר. חוזרים לחיים. חוזרים לשגרה. חוזרים לתזונה שאינה מורכבת רק משומנים וסוכרים ושלוקים! הידד! את המנה הבאה הילדים שלי מאוד אוהבים לאכול. באס הוא דג עדין, ואם מוכר הדגים שלכם מפלט אותו כמו שצריך, אז אין בעיה של עצמות. המתכון מוכן בעשר דקות, אז כדאי שאת האורז תתחילו עוד קודם. חבל לאכול את זה קר. אם אתן מכינות את זה עם דג אחר, צריך להוסיף זמן בישול ככל שהפילה של הדג יותר עבה.

1

 

באס דביק בסויה

המצרכים ל-2 סועדים מבוגרים או 4 ילדים
לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס סוכר
2 כפות ברנדי (אל חשש. כל האלכוהול מתאדה בבישול)
לדג:
פילטים מ-2 דגי באס יפים
חצי כוס קמח
מעט שמן לטיגון
שומשום להגשה (לא חייבים)

כלים ספציאל
מחבת לטיגון הדג, סיר קטן לבישול הרוטב

אופן ההכנה
אפשר ורצוי, אם אתם רוצים גם תוספת פחמימתית ליד הדג, להתחיל להכין אותה קודם. למה? כי כל הדג הזה עשר דקות עבודה. 
מתחילים ברוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, ומרתיחים אותו מספר דקות, עד שכל הסוכר נמס.
בינתיים מטפלים בדג: מייבשים את הפילטים של הדג, מצפים בקמח ומנערים עודפים. מחממים מעט שמן במחבת, ומניחים בה את הפילטים של הדג, כשצד העור כלפי מטה. מטגנים 2-3 דקות, והופכים. 2

אחרי 2 דקות נוספות, מוזגים על הדג את הרוטב החם. מבשלים עוד 3-4 דקות, מכבים, ומגישים עם קצת שומשום למעלה (או בלי. לטעמכם), ליד אורז לבן ואפונה, או כל שילוב פחמימתי וירקותי אחר שאתם מעדיפים.

3

 

ולסיום, שיר על באס. כי אם אני לא אתן לכם שיר על באס, מי יתן?

embedded by Embedded Video

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה