הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

אמרו לי “פוסט אורח”. בסוף יצא שאני גם התארחתי וגם כתבתי פוסט.

26/08/2015

“בואו אלינו”, אומרת לי שרון. “אנחנו נשב על הספה והילדים יכינו לנו עוגת גבינה”.  פראיירית, נסענו. שעה של “מתי מגיעים” ו”אמא, יש לי בחילה”. ואז הגענו, ואתם יודעים מה קרה? אתם יודעים??

מה שקרה זה שאנחנו ישבנו על הספה והילדים – שמשון, יובב, אדווה ואיילה – הכינו עוגת גבינה. ואז אכלנו אותה.

plated

 

עוגת גבינה ורודה וגדולה – לחן עממי

מצרכים

לבסיס:
250 גרם ביסקוויטים
100 גרם חמאה

לתערובת הגבינות:
3 קופסאות גבינה לבנה (750 מ”ל סך הכל)
1 שקית אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 ג’לי אינסטנט בטעם פטל
1 כוס מים רותחים

לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:
שוקולד

כלים ספציאל
מערוך או מעבד מזון לריסוק הביסקויטים
קערות בכל הגדלים (גדולה, בינונית, קטנה)
מיקסר
לקקן
מגרדת (פומפיה)

אופן ההכנה

  1. בעזרת מערוך, או מעבד מזון, מרסקים את הביסקוויטים לפירורים.
  2. ממיסים את החמאה במיקרוגל עד שהיא רכה מאוד, אבל עוד לא נוזלית כולה.

  3. שופכים את החמאה הרכה על הבסקוויטים ומערבבים היטב.

  4. שופכים את פרורי הביסקוויטים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.    pressing

  5. שמים את התבנית במקרר.

  6. בקערה גדולה מערבבים את הגבינה, אבקת הסוכר והוניל.

  7. טועמים. אם חמוץ מידי – מוסיפים עוד כף סוכר ומערבבים היטב. טועמים שוב, ומוסיפים סוכר עד שמספיק מתוק (אזהרה: לא כדאי להוסיף יותר משתי כפות סוכר, כי גם הקרם מתוק)

  8. שלב שעושים עם מבוגר:  בקערה בינונית מערבבים היטב אבקת ג’לי אינסטנט עם כוס אחת של מים רותחים. מערבבים מהר עד שאין גושים.

  1. שופכים את הג’לי החם על הגבינות ומערבבים מהר. התערובת נעשית עם פירורים של ג’לי. לא להיבהל – צריך לערבב עד שהכל מקבל פרורי ג’לי ואין “גושים” לבנים של גבינה.

  2. מוציאים את התבנית מהמקרר. שופכים את תערובת הגבינה והג’לי על התבנית, ומשטחים היטב.  spreading cream

  3. מחזירים את התבנית למקרר.

  4. לקערה גדולה מוזגים שמנת מתוקה, כוס חלב, ומוסיפים אבקת אינסטנט פודינג וניל.

  5. מקציפים במיקסר תוך תנועה סיבובית (זהירות – זה משפריץ!) עד שהקרם נעשה סמיך. איך יודעים שהקרם סמיך? מכבים את המיקסר ומעבירים את המקצף שלו בקרם. אם נשאר “שביל” ולא נסגר עד שסופרים עד 5 – זה סמיך מספיק. אם ה”שביל” נסגר לפני שהגענו ל-5 בספירה – צריך עוד להקציף.

  1. מוציאים את התבנית, ומורחים את הקרם יפה ובעדינות על תערובת הגבינות. נעזרים בלקקן.

  2. שלב שמחייב זהירות מיוחדת על הידיים: עם מגרדת (פומפיה) מגרדים שוקולד מעל הקרם – לקישוט.

  1. את העוגה שומרים במקרר עד שרוצים לאכול.  finished

 

אחרי שנחתם, וזללתם שתי פרוסות עוגת גבינה ילדותית משגעת בטעם של פעם ובוורוד זועק, נשארת רק שאלה גדולה אחת – מי יעשה כלים? בזה אני לא מתערבת לכם. כל אחד והבעיה שלו. אבל שיר תקבלו ממני, ברור שתקבלו.

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה