הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

ובו גברת הבלים מכינה לא קארי אחד, אלא שניים!

12/08/2015

אנ’לא יודעת להסביר את זה, באמת שלא. אבל קארי ירוק חריף מקרר את הגוף ומצנן את הנשמה. בחיי. ניסיתי את זה כבר כמה פעמים. רק אתמול – היה חום אימים. כולנו נדבקנו לפתחים של המזגן. אבל כשהגשתי את הקארי החריף הזה, נהיה לי נעים. אולי זה הלמון גראס שבפנים, אבל כמה שהיה לי חריף, ככה גם הפסיק להיות לי חם. אפילו באתר של הטיים מגאזין אמרו את זה, למרות ששם הם גם אומרים שגלידה היא אוכל מחמם, אז אני הייתי לוקחת את העניין בערבון מוגבל.

nka7yu8sset9b5klkkjaבתמונה: קארי ירוק, גרסת העוף.

קארי ירוק בשתי גרסאות

המצרכים
בצל גדול חתוך לרצועות דקיקות
2 כפות מחית קארי ירוק
פחית חלב קוקוס
כף רוטב דגים (אפשר למצוא אותו בפינה האסיאתית בכל חנות)
כוס אפונה ירוקה קפואה (או מופשרת, מה שיש)
כפית סוכר, מעט שמן

לגרסת העוף:
5-6 שניצלים של חזה עוף חתוכים לפיסות בגודל ביס
2 כפות רוטב סויה
כף פריגת מנגו קפוא
שן שום כתושה
תפוח אדמה גדול מבושל, מקולף וחתוך לקוביות גדולות
5-6 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים

לגרסת הדג:
2 דגי באס, מפולטים, חתוכים לפיסות

כלים ספציאל
ווק או סיר ממש גדול

אופן ההכנה

  1. אם מכינים את העוף, אז שעה-שעתיים לפני הבישול מערבבים בקערה את רוטב הסויה, המנגו והשום, ומשרים בהם את השניצל. אם מכינים את הדג, מדלגים ישר לסעיף הבא.
  2. מחממים בווק מעט שמן, ומטגנים בו את הבצל. מוסיפים אליו את הקארי (לא להכניס את הראש ולהריח. ראו הוזהרתם! אל תשאלו איך אני יודעת) ומטגנים תוך ערבוב עוד כמה רגעים, שהשמנים הארומטיים בתוך המשחה יתחילו להתחמם ולשלוח ריחות של אוכל.
  3. מוסיפים את הדג או את העוף, מבשלים עוד כמה רגעים, שיתחילו להלבין.
  4. שופכים פנימה את כל שאר החומרים: חלב קוקוס, רוטב דגים, סוכר, אפונה, ובמקרה של העוף, גם את תפוח האדמה והפטריות. מערבבים קלות ומבשלים עוד כ-5 עד 10 דקות (פחות לדג, יותר לעוף).

 

מומלץ לאכול עם הרבה אורז לבן. המון. ומים קרים. וטישו לרגישים.

ויש גם שיר, והתודות עליו לדף הפייסבוק של החינוכית, שמחזיר אותי לימי ילדותי חסרי הדאגות, שבהם אף פעם לא היה חם מדי ושטויות כאלה:

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות קרירות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה