הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

ובו גברת הבלים אורחת במסעדת אבו גוש בקריית נמל התעופה.

18/07/2015

שלום קוראות יקרות. ובכן, מי היה מאמין? מסתבר שהגברת הבלים היא סוג של פרסונה גראטה בכל מיני מקומות, והם מזמינים אותה להתארח אצלם ולכתוב איך היה! עד כדי כך התרגשתי מהרעיון, שמייד הבנתי שנדרשת פה פינה חדשה, להלן “הגברת מתארחת”, בה אתארח בכל מיני מקומות ואז אספר לכם איך היה.

אז הפעם הייתי אורחת מסעדת אבו גוש שבאיירפורט סיטי. זהו סניף חדש של מסעדת אבו גוש מ… ובכן… אבו גוש. אבל במקום לעלות עם האוטו את הקסטל ולעמוד עם כולם בפקקים של גינות סחרוב (פייר, אין לי מושג על מה אני מדברת פה), נוסעים לקריית שדה התעופה, הלא היא האיירפורט סיטי. שם, בינות לבנייני ההייטק, יש מתחם שלם של מסעדות ובתי מאכל, וביניהם גם אבו גוש.

אבו גוש של האיירפורט סיטי, בבעלותו של דן פלדמן, נפתחה לפני כארבעה חודשים. זו מסעדה המגדירה את עצמה כמטבח מזרחי-ישראלי-עכשוי. האוכל טרי ומוכן כמעט כולו במקום מדי יום, והמסעדה פתוחה כל ימי השבוע. העיצוב מזכיר את אוירת הכפר אבו גוש, ומשתמש בעץ ובאבן ירושלמית, כמו גם במרצפות בטון מעוטרות ובנברשות קריסטל רומנטיות.

אז מה קיבלנו לאכול שם? התפריט מציג מנות שרובן ככולן מוכרות לסועדי מסעדות מזרחיות: מגוון של סלטים, כמה מנות שונות של חומוס, ועיקריות בשריות שונות, המבוססות בעיקר על כבש. הסלטים היו טעימים. בלט במיוחד מתוכם סלט של דלעת בטחינה, שלא הכרתי ממסעדות אחרות, וגם זיתי הבית, שהיו מרירים וחמצמצים באופן נפלא. לבד הורדתי חצי צנצנת. עוד ראשונה שמצאה חן בעיני במיוחד היתה אחת של עלי גפן ממולאים באורז. זו מנה צמחונית, ובהמשך יתברר שיש גם בעיקריות מנה צמחונית של ירקות ממולאים, גם היא טעימה מאוד.

alei_gefen

בחומוס השתדלתי לדגום רק ביס אחד – בכל זאת ציפתה לפני ארוחה גדולה עם המון מנות לטעום. חומוס מסבחה היה חמים, נימוח ומאוד טעים, כמו גם חומוס עם בשר.

ואז התחילו להגיע העיקריות: שלל ירקות ממולאים באורז או בבשר, סיניה משובחת, קדרה של כבש בתנור, שהיה רך מאוד, מתובל נפלא, והגיע עם מג’דרה מצויינת. אבל מבחינתי, שוס הערב היה צלעות הטלה, שהגיעו עשויות בדיוק והיה קשה להפסיק לאכול מהן. למי שפחות הרפתקן אפשר להזמין גם קבב ושיפודים.

siniye

keves

ribs

לקינוח שתיתי קפה מצויין, שבושל בפינג’אן מתערובת ייחודית למקום, יחד עם מלבי נעים. נאמר לנו שבדרך כלל יש לקינוח גם כנאפה, שהיא המאכל החלבי היחידי בתפריט המסעדה, אך באותו ערב היא נגמרה לפני שהגענו. כמה חבל…

malabi

נראה לי שבהחלט אחזור שוב, הפעם עם המשפחה.

אבו גוש

הנגב 5, קריית שדה התעופה

03-5531733

פתוח כל השבוע. שעות פתיחה: מ-11 עד 22:30 (אז סוגרים את המטבח. מתי סוגרים את הדלתות? כשהאורח האחרון הולך, כנראה)

שיר לסיום: אתם יודעים שזה מה שעובר לכם בראש עכשיו.

embedded by Embedded Video

 

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה