הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 136

החל מינואר 2014

אמא הבלים מבלה יום יצירתי שלם עם שמשון ויובב ויש גם אוכל!

13/07/2015

אצלנו בבית, מאוד אוהבים לעשות דברים עם הידיים. לרוב, מדובר בשליטה בשני ג’וייסטיקים שונים בו זמנית (אצל אדון גברת הבלים) או ביצירות רב מימדיות מלגו (אצל הנוער). אבל מדי פעם, אני אוהבת להביא את הילדים אל העולם שלי, זה של היצירה הפלסטית והקולינרית. האלמנטים האלה יתנו לכם יום שלם של תעסוקה בתוך הבית, בתנאי מזגן, מוזיקה ושחרור נפשי. אתן (וגם אתם, הגברת מעודדת מאוד את אבא לבלות יום שלם עם הילדים בבית!) מוזמנות לסדר אותם במהלך היום לפי רצונכן. הפעילויות כאן אהובות על שמשון ויובב, כאמור. בני 7 וחצי ו-4 וחצי, אבל יתאימו גם לגדולים יותר.

picture_done

קולאז’ רב שכבתי

המצרכים:
משטח להדבקה: חתיכת קרטון עבה, חתוכה לריבוע יפה, תספיק. אם תרצו להשקיע יותר, אפשר קנווס.
חומרים להדבקה: גזרי ז’ורנלים, ניירות פרסום, ניירות צבעוניים ומרקמיים.
דבק פלסטי, מספריים
צבעי גואש ומכחולים, טושים, טוליפ אם יש לכם.

picture_materials

אופן ההכנה:
מתחילים בשכבה ראשונה של הדבקות. יוצרים קולאז’ מעניין של דפים שונים ומדביקים על המשטח.
אחרי שהדבק מתייבש, אפשר לעבור לשכבה השניה, זו של צבעי הגואש.
אחרי שהגואש מתייבש גם הוא, עוברים לפרטים הקטנים: בעזרת הטושים מדגישים אזורים מעניינים בקולאז’. אפשר להוסיף בעזרתם קישוטים קטנים, שייתנו מימד נוסף של עניין, או אפילו לכתוב משהו משעשע. לא לשכוח לחתום על היצירה!

picture_colage

מחברת בעבודת יד

המצרכים:
דפים למחברת – לבנים או צבעוניים, חלקים או מדוגמים, הכי כיף תערובת מהכל!
בריסטול לכריכה, בגודל הדפים או אפילו קצת יותר גדול
מקלות אכילה ששמרתם מהמשלוח של הסושי, או עיפרון בגודל מלא
מחורר
גומיה באורך המרחק בין חורי המחורר, או טיפונת גדול יותר
אפשר אך לא חיוני:
מדבקות, טושים, תמונות מז’ורנלים, וואשי טייפ – כל מה שמתחשק לכם לקשט בעזרתו
מספריים ודבק

notebook_supplies

אופן ההכנה:
דבר ראשון וקודם כל מקשטים את המקל. אחרי ההרכבה יהיה הרבה יותר קשה לקשט אותו.
יוצרים ערימה של 4-5 דפים, מסדרים ישר ומקפלים לשתיים. אפשר להכין שני צברים כאלה, בכל מקרה לא כדאי יותר, ושלא יעלה על 5 דפים בצבר. מקפלים גם את הבריסטול לשתיים.

collage
מחוררים את כל הקבוצות האלה במחורר, מהצד המקופל. מכניסים את צברי הדפים אל תוך הכריכה, ומשחילים את הגומיה מאחור דרך כל החורים, כך שמהצד הקדמי של הכריכה תבלוט לולאת גומיה קטנה מכל חור. משחילים את המקל בלולאה, והמחברת מוכנה!
עכשיו אפשר להשקיע בקישוט המחברת כיד הדמיון הטובה עליכם. בתמונה אפשר לראות מחברת שהמקל שלה קושט בוואשי טייפ, והכריכה בוואשי טייפ ובתמונה מז’ורנל.
החלק אולי הכי חשוב במחברת הזו היא לשכנע את הילדים ממש להשתמש בה, ולא לשמור אותה ל”ארועים מיוחדים”. תבטיחו להם שתכינו יחד עוד אחת כשהראשונה תתמלא.

notebook

פיצה של הלורד

אחרי בוקר יצירה, הם גם רעבים וגם עדיין אנרגטיים. תנו להם להכין פיצה! את הפיצה הזו מכינים בבית משפחת הבלים כבר שנים, וגם הילדים משתתפים בהכנה. המקור הוא של Lord_of_Code מפורום המתכונים בתפוז ואחר כך מטעמים, ואפשר למצוא אותו כאן:  הפיצה של הלורד

המצרכים לתבנית אחת:

לבצק:
250ג’ קמח
1/2  כף שמרים יבשים
1/3  כף סוכר
1/3  כף מלח
2  כפות שמן קנולה
כ-3/4 כוס מים חמימים
אורגנו יבש
לתוספות:
100ג’ רסק עגבניות
כף רוטב צ’ילי מתוק
כף שמן זית
גבינה צהובה, זיתים, תירס, מה שהילדים אוהבים.

אופן ההכנה:
מערבבים את מרכיבי הבצק מלבד האורגנו, ולשים 2-3 דקות. כשהבצק חלק וגמיש, מפזרים עליו כפית אורגנו ולשים אותו פנימה. נותנים לבצק לנוח כחצי שעה. בינתיים נותנים לילדים לערבב בקערית רוטב מרסק עגבניות, רוטב צ’ילי ושמן זית, ולחתוך את הזיתים.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה דק, מורחים עליו את הרוטב ומפזרים תוספות. אופים כ-10 דקות, עד שהגבינה נמסה והבצק שחום. אם יש לכם אבן שמוט ואתם יודעים להשתמש בה – אפילו יותר טוב.

ועכשיו, שגמרתםן ליצור, לבשל, לאכול ולהנות מכל מה שהכנתם – זה הזמן שבו הילדים עושים ניקיון ואתן מתפנות לעבר המרפסת, עם כוס השרדונה שחיכתה לכן במקרר מהבוקר ועם אליס קופר בפול ווליום, כי מתחת לסינר של אמא עדיין יש רוקרית שמסתובבת ערה בשלוש לפנות בוקר באמצע החופש הגדול:

embedded by Embedded Video

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה