הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

עוגיות מלאכיות בחמישה מצרכים בלבד.

15/06/2015

הכל מתחיל באקדח עוגיות. אתן מכירות את המתקן השטני הזה: 5000 חתיכות, הבצק תמיד נדבק לאקדח במקום לצאת לעוגיות יפות כמו בתמונה על האריזה, ואחר כך שעה לנקות. וגברת הבלים שונאת לנקות. מה שגברת הבלים כן אוהבת זה עוגיות מקפיא. גם את זה אתן מכירות: גליל של בצק עוגיות רך ונוח לעבודה שמחכה בסבלנות במקפיא שתתפנו אליו לרגע, לחתוך ולאפות עוגיות מושי-מושלמות. אז לקחתי את המתכון של המכשיר מן הגהינום, ועיבדתי אותו לכדי מתכון גן עדן, לבן וצח ככנפי מלאכים. כל המתכון כולו מכיל רק חמישה מצרכים, והילדים יכולים להכין אותו בזמן שאתן שותות קפה על הבלקון.

butter3

עוגיות חמאה גן עדן

המצרכים הדרושים ל 40-50 עוגיות

240 ג’ חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר לבן, ועוד כחצי כוס סוכר, לגילגול
ביצה אחת
מעט תמצית וניל, או שקיק אחד של סוכר וניל
2 וחצי כוסות  קמח

כלים ספציאל

כוס, כף, קערה, סכין חדה
ניילון נצמד
תבניות התנור, מרופדות בנייר אפיה או במשטח סיליקון

אופן ההכנה

מערבבים את הקערה את כל המצרכים לפי הסדר לקבלת בצק רך. מצננים מעט במקרר, כדי שהבצק יתקשה מעט, שנוכל לגלגל אותו לגלילים.

butter1

מחלקים את הבצק ל-2 או 3 חתיכות, ויוצרים מכל חתיכה גליל בקוטר של העוגיות שאתן רוצות. אני בדרך כלל מכינה גלילים בקוטר של כ-4 ס”מ. עוטפים היטב בניילון נצמד.

מאפסנים במקפיא עד שהגלילים קשים או עד שרוצים לאפות עוגיות. בזמנכן החופשי, כמו שאומרים.

butter2

כשהגלילים קשים, מחממים תנור ל-180 מעלות. נותנים לגלילים כמה דקות בטמפרטורת החדר, כדי שהבחוץ יתרכך ממש טיפה. מוציאים גליל אחד מהניילון, מפזרים סוכר על השולחן ומגלגלים בו את גליל הבצק עד שהוא מצופה כולו בסוכר. חותכים בעזרת סכין חדה לעיגולים בעובי שלושת רבעי סנטימטר, ומניחים בתבנית. אופים כ-8 עד 10 דקות, עד שהן בקושי מזהיבות קלות בשוליים ועדיין רכות למגע. מוציאים לקירור.

אוכלים ליד כוס קפה קר. קר, אמרתי! סתם. מותר גם שחור, חם. למה את מציקה להם? ראיתם את הספר ברקע? זה ‘אימפרו’ של קית’ ג’ונסטון האגדי! תרדי כבר מהאימפרו, את מפחידה את הקוראים. הלכתי מפה.

קחו גם עוגיה לדרך:

embedded by Embedded Video

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה