הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

שטיח פירות. הדביק הזה עם טעם הילדות. בקיצור – לדר.

10/05/2015

תראו מה זה. רק היה ראש השנה, וכבר הגענו אל החג האחרון בסריה. תודו שכולכם נושמים לרווחה. נשאר רק לעבור את חג עוגות הגבינה, ואז קיץ שלם של ארטיקים, יתושים וחופש הגדול לפנינו.

מי בכלל קבע ששבועות הוא חג הגבינות? אני הראשונה שאתקע גבינה בכל הזדמנות, אתם כבר יודעים את זה עלי. אבל שבועות הוא בכלל לא חג הגבינות. הוא חג הקציר, או חג הביכורים. או כמו שאני אוהבת לכנות אותו בחיבה, חג התוצרת החקלאית, תעביר כבר את הלחם והצפתית!

אז היום, לרגל חג השבועות המתנפל עלינו בקרוב ממש, אחלוק איתכם מתכון מתוק מפירות. לא, לא ריבה. גם לא קומפוט. גם לא פאי.

 

לדר.

 

תגמרו לנגב את העיניים מדמעות הנוסטלגיה שאופפות אותן ממש עכשיו, ואני בינתיים אספר לכם שלדר הוא הממתק האומטימטיבי – גם מאוד מתוק בלי שום תוספת סוכר, גם נוסע יופי בילקוט לבית הספר, וגם כל העבודה היא על התנור, ולא עליכם. ובתור בונוס, עוד יש לזה שם של עור. כאילו -ווין ווין ווין!  בתמונות מטה מדגמנים לדר תות ולדר אגסים. מה שעוד נותר מהם אחרי הפשיטה של שמשון ויובב.

יאללה, לעבודה.

fruit_leather1

לדר

מצרכים לתבנית אחת

4 כוסות פרי בשרני שטוף וחתוך. במקרה של אגסים – מגולען וגם קלוף.  זהו. פירות בשרניים מומלצים לעניין: תות, אגס, תפוח, משמש, שזיף, אפרסק. אפשר ומותר לערבב טעמים.

כלים ספציאל

בלנדר לריסוק הפרי – אפשר מוט או רגיל, מה שיש לכם
מסננת
תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה או סילפט
לקקן סיליקון או סכין שטוח למריחת קרם
תנור

אופן ההכנה

מרסקים בבלנדר היטב את הפירות. אם אתם רוצים להימנע מחלקי קליפה, סיבים שהתפרצו לתוך האגס, או הזרעים של התות, אתם מוזמנים לסנן. אני השארתי את זרעי התות וזה היה אחלה.
שופכים את כל הכמות לתבנית התנור ומורחים אותה לשכבה אחידה.
מכניסים לתנור בחום נמוך מאוד – 70 מעלות, עם טורבו. זה הכל. נותנים לזה לעבוד במשך 3-4 שעות, עד שהלדר נעשה מוצק למגע וכמעט לא דביק.
מוציאים מהתנור, וכשהלדר מתייבש, חותכים אותו לרצועות או שמגלגלים אותו בשלמותו בנייר האפייה וקורעים לפי החשק הצורך. שומרים בקופסה אטומה.

טיפ אחרון, אם הכנתם תבנית אחת וחיסלתם מרוב אהבה, בפעם הבאה תכפילו כמויות. גם זה לא יחזיק מעמד הרבה…

ולקינוח: תפוח.

embedded by Embedded Video

שיהיה לכם בתאבון. אל תאכלו הכל בבת אחת. וחג שמח עם נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה