הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 124

עוקבים: 48

החל מינואר 2014

מוס שוקולד טעים כמו חלום

14/04/2015

באימפרוב יש משחק חימום כזה. עומדים במעגל, השחקן שמתחיל, מרים ידיים באצבעות פרושות אל צידי הראש, ועושה קול של מוס. שני השחקנים שמצדדיו, צריכים לעשות את אותה הפעולה, אבל בלי להסתכל על השחקן שמוביל. השחקן מימין מצמיד לראש רק את יד ימין, השחקן השמאלי רק את יד שמאל. מעין מוס תלת ראשי, ארבע קרני, אם תרצו. קולות המוס הולכים ומתגברים עד שהם מגיעים לשיא קונצרטנטי רועש ונפלא, ואז השחקן המוביל, בעזרת קשר עין ומחוות גוף, מעביר את שרביט המוס לשחקן אחר. זה משחק נפלא. מחמם מאוד את מיתרי הקול, שרירי הצחוק והתקשורת הלא-מילולית בין השחקנים.

וכל הסיפור הזה, על מה הוא עומד? על שני דברים. אחד, אם אראה אתכן משחקות מוס ברחוב, מייד אדע שאתן קוראות נאמנות שלי. שתיים, כי יש לי בשבילכן מתכון למוס מטורף. זה לא מוס לחלשים. זה מוס למכורי שוקולד כבדים. יש לו גם סייד בנפיטס, כמו זה שהוא נטול מוצרי חלב וביצים, ועל כן מתאים גם לידידה הטבעונית וגם לחמה שומרת הכשרות, שלא רוצה קינוח חלבי אחרי המנגל, והוא גם עמיד מאוד בשינוע בצידנית. הרעיון המקורי למתכון שמייד תקראו הומצא על ידי כימאי בשם הרווה תיס, ופורסם כשירות לציבור על ידי גאון קולינרי עלום שם אחר, אחד הסטון בלומנטל.

הנה, תראו בהדגמה חיה איך הוא עושה את זה:

embedded by Embedded Video

מוס שוקולד

מצרכים לעשר כוסיות קטנטנות, או לשש מנות מוגזמות

250 ג’ שוקולד מריר איכותי, אפשר ורצוי 70% מוצקי קקאו
250 מ”ל מים
5-6 כפות סוכר לבן
חלבה שערות או ליקר לטעמכם  *עריכה: אל תוסיפו ליקר. זה לא מקציף כשמוסיפים אלכוהול. עם מי שכבר ניסה ולא הצליח לו בגלל זה, אלף סליחות*
להגשה: קצפת ו/או תותים ו/או נשיקות מרנג

כלים ספציאל

סיר קטן וכף לערבוב בו
שתי קערות – אחת קצת גדולה מהשניה, כשבגדולה מחכים לכם מי קרח
מיקסר ידני, מטרפה ידנית אם אתן בקטע, או מאסטר סלייסר עם המקצף
שקית זילוף עם צנתר סקסי
כוסיות יפות להגשה

אופן ההכנה

שמים בסיר את המים והשוקולד. ממיסים על אש קטנה. מוסיפים סוכר לטעמכם, וחופן נדיב או חמישה של שערות חלבה. או כף או שתיים ליקר טוב. נו, הבנתם. זה זמן מצויין לטעום ולתקן טעמים. אבל אל תזללו הכל עכשיו, אה?

נותנים לתערובת להצטנן מעט. מעבירים את התערובת המומסת אל הקערה הקטנה מבין השתיים, ומציבים אותה בתוך הקערה עם מי הקרח. אם החלטתם להשתמש בסלייסר, העבירו לקערה שלו והציבו בתוך מי הקרח.

מקציפים עד שנעשה מוס לא מאוד קשה. כן, זה באמת נעשה מוס. בחיי. במאסטר סלייסר מדובר בעבודה ידנית של כמה דקות, ותרגישו ביד מתי המרקם משתנה.

5b1

אם בטעות הקצפתם יותר מדי, וקיבלתם קובבה בוצית וגרעינית, אל חשש! שופכים חזרה לסיר, ממיסים מחדש ומקציפים שוב.

יאללה מזלפים! אני יודעת שזה נראה כמו מנות קמצניות. תאמינו לי, המוס כל כך שוקולדי ומרוכז, אין צורך בהרבה ממנו כדי להגיע לסיפוק. אהם.

הדבר הזה, כמו שכבר אמרתי, לא מפחד מטמפרטורת החדר (המערכת אינה מכסה אחריות על עיטורי פירות וקצפת), והוא עשיר ושוקולדי עד מאוד. אבל מאוד.

4

שיהיה לכם בתאבון בארוחת החג שלכם, אל תתמלאו על הפיתות, אתם הרי יודעים שהגרילמן מחכה עם הסטייקים הטובים לסוף.

היו שלום, יומעצמאות שמח, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה