הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

מה קורה כשמערבבים צ’ילי ושוקולד? אללה יוסתור!

05/03/2015

העולם, קוראות יקרות, מתחלק בכל מיני אופנים. אפשר לחלק את אנשי העולם על פי הצבע האהוב עליהם, יחסם ללחם והכיוון שבו הם אוהבים לתלות את גליל נייר הטואלט שלהם. היום אנחנו נחלק את אנשי העולם על פי יחסם לחריף. האם אתן אוהבות חריף? אם כן, הישארו עימנו לסקירה מרתקת בנושא החריף החדש בשכונה, סריראצ’ה.

2

סריראצ’ה (מבטאים את זה סי-ראצ’ה) היא רוטב בצבע אדום עז, המבושל מפלפלי צ’ילי, חומץ, שום, סוכר ומלח. במקור רוטב מקובל במטבח הויאטנמי, אך מהגר ויאטנמי לארה”ב פתח מפעל בקליפורניה, Huy Fong Foods, וזה הבקבוק שלו, עם התרנגול החצוף, שאנחנו רואים בכל החנויות. אותו מפעל עלה לכותרות בשנתיים האחרונות, כאשר תושבי העיר אירווינדייל בקליפורניה, שם ממוקם המפעל, תבעו את המפעל ואת בעליו בטענה שהמפעל משחרר לאויר העיר אדים חריפים מתהליך הייצור, אשר גורמים לתושבי הסביבה קשיי נשימה. בכתב התביעה התובעים דרשו מבעל המפעל להפסיק את ייצור הרוטב, אך אין סיבה לדאגה, כי מאז בית המשפט קבע כי אין הוכחה לנזק שנגרם מהאדים הארומטיים, ולבסוף העיר ביטלה את התביעה כליל.

אז עכשיו, כשהפחד ממחסור בחומרי גלם מאחורינו, לא נכין משהו טעים עם סריראצ’ה? ברור שנכין!

1

בראוניז סריראצ’ה

מצרכים

140 ג’ חמאה
200 ג’ שוקולד מריר
150 ג’ סוכר דמררה
קורט מלח
כפית רוטב סריראצ’ה (אם אוהבים אצלכן חריף מאוד עם השוקולד, אפשר להגדיל לשתי כפיות)
2 ביצים ועוד חלמון אחד
85 ג’ קמח

5a

כלים ספציאל

קערות, מריות ולהקתו
תבנית פיירקס מרובעת 18 ס”מ משומנת

אופן ההכנה

מדליקים את התנור מראש לחום 160 מעלות.

ממיסים את החמאה בקערה (או בסיר על האש. אבל אחר כך צריך קערה בכל מקרה) ושופכים לתוכה את השוקולד. מערבבים עד שהשוקולד נמס. אם השוקולד לא נמס לגמרי, מותר לתת חימום קל כדי לעזור לו.

מערבבים אל תוך השוקולד המומס את הסוכר, המלח והחריף.

מערבבים אל תוך התערובת הגרגרית הזו את הביצים והחלמון, אחת אחת, ואז את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים אל התבנית המשומנת ואופים בטורבו כחצי שעה. הבראוניז מוכנים כשקיסם המוחדר לעוגה יוצא מעט לח. אם תחכו לקיסם יבש, תקבלו בראוניז יבשים, וחבל.

 הוראות אכילה: עם כוס חלב. כי זה חריף. בינינו? אין כמו מתוק וחריף ביחד. הצ’ילי והשוקולד במיוחד אוהבים זה את זה, וזה יופי של פינוק למי שבעניין.

8

רגע לפני פרידה, פריט טריוויה: הידעת? החריף, רשמית, הוא לא אחד מחמשת הטעמים הידועים – מתוק, מלוח, חמוץ, מר ואומאמי, והוא למעשה ביטוי קולינארי של כאב. מממ…. כאב… יאמי…

היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה