הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

לא הצלחתם להחליט אם אתם יותר רעבים או יותר עייפים, אבל אתם בטוחים שעכשיו הזמן לפינוק? יש פתרון!

25/01/2015

מדי פעם, רק לפעמים, הגברת הבלים אוהבת לפנק את המשפחה שלה בארוחת ערב שווה במיוחד. כזו שהכל בה מרגיש חגיגי, אולי אפילו חוצלארצי, אבל בלי המון עבודה. כי אנחנו (אני) עייפים (מותשת) מכל השבוע. לשמחתי, ביקור קצר אצל הקצב והסתמכות על כמה מצרכים שיש בדרך כלל בבית הניב עבורי, ויכול להניב גם עבורכם את הארוחה הבאה:

13

נראה טוב, מה? סטייק דקיק, צ’יפס תנור פריכים, ירקות יפים ואפילו פטריה סנובית מלמעלה. איך עושים את זה כשעייפים?

אז הנה:

המצרכים 
פרוסות דקות של שייטל (עובי של כסנטימטר)
תפוחי אדמה
רוטב סויה
תרכיז תפוזים קפוא
דבש
שמן זית
מלח גס
ירקות מוקפאים
פטריות
יין (אדום או לבן, לטעמכם)

כלים ספציאל
תבנית תנור
מחבת פסים או שטוחה מברזל יצוק

אופן ההכנה
 כהכנה מוקדמת, לכו אל הקצב וקנו נתח של שייטל (באנגלית זה rumpsteak. במספרית זה נתח מס’ 13). הנתח שבתמונה שוקל קילו וחצי, אני השתמשתי בחצי קילו עבור שני מבוגרים ושני ילדים. אפשר לפרוס הכל, לחלק למנות ולהקפיא עד השימוש. אפשר לבקש מהקצב רק את הכמות שאתם זקוקים לה, ואפשר גם לבקש ממנו לפרוס בשבילכם. אני אוהבת לפרוס לבד, ולכן אתם יכולים לראות באיזה עובי אנחנו רוצים את הפרוסות:

6

8

עכשיו, ערבבו מרינדה מהירה מכף גדושה של תרכיז תפוזים קפוא (פריגת כזה, כן), כף גדושה של דבש וכשליש כוס רוטב סויה.הניחו בצד, ופנו אל השלב שלוקח הכי הרבה זמן בכל הסיפור: הצ’יפס.

תפוחי אדמה – שוטפים, חותכים לפלחים, מערבבים בקערה עם כף שמן זית (אם יש לכם שמן מתובל, נגיד בטעם לימון, אפילו יותר טעים!) וכף מלח גס. מסדרים בתבנית התנור בשכבה אחת ואופים ב-200 מעלות כ-45 דקות, עד שהם שחומים. כמו פה:

2-11

כשתפוחי האדמה בתנור, אפשר להמשיך לעבוד בנחת:

מניחים את פרוסות הבשר על משטח נוח, נגיד קרש החיתוך שלכם, ומורחים אותן במרינדה משני הצדדים. נותנים לזה לנוח כחצי שעה.
מוציאים מהמקפיא את הירקות שלכם. במקרה שלי, אפונה ותירס. נותנים בישול מהיר לפי ההוראות על השקית. אני שופכת לקערה, שלוק מים, ושלוש וחצי דקות במיקרוגל. סיימתם להכין את הירקות. עכשיו תמזגו לכם כוס יין ותשבו קצת על הכורסה.

רבע שעה לפני סוף תפוחי האדמה, קומו מהכורסה. שמנו קלות וחממו את המחבת. כשהיא חמה, צלו את הסטייקים הדקיקים שלכם, 2-3 דקות על כל צד. אם אתם אוהבים יותר עשוי, תנו עוד דקה.

עכשיו, אם הגדלתם ראש, ויש לכם גם פטריות, אז תחצו כמה פטריות. אחרי שכל הסטייקים צלויים, ומחכים בקערה בתחתית התנור שכבר כיביתם, תכניסו את הפטריות למחבת הפסים, זו שמרוחה במרינדה מהצלייה. תשפכו פנימה גם מה שנשאר בכוס היין שהייתם עייפים מכדי לגמור. תנו בישול של 3 דקות, כבו את האש וסדרו צלחות.

12

אל תשכחו למזוג עוד יין לכוס, ושיהיה לכם בתאבון. תאכלו לאט, כמו בצרפת. מגיע לכם. תנגנו את זה ברקע, להשלמת האוירה, ותלכו לישון מוקדם. הרווחתם את זה!

בינתיים, היו שלום, ודרישת שלום ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!



 

♥ הי! אהבתם מה שקראתם? אתם מוזמנים לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה