הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

סודות זה טוב. סודות זה מעניין. כמעט כמו גבינה.

25/01/2015

זה לא סוד, שהגברת הבלים היא אישה מלאת סודות. מי היא? בת כמה היא? מה מקצועה? מדוע היא מדברת על עצמה בגוף שלישי? וכהנה וכהנה מינים של מסתורין. אבל היום, אני מגלה לכם סוד. סוד מהמטבח. אז תישארו. מבטיחה שיהיה מעניין.

מי לא מכיר את זה? בכל שבוע אתם מגיעים ליום הקניות על הטיפה האחרונה של החלב. הפראייר שנשאר אחרון צריך לאכול את הקורנפלקס שלו עם מים או עם יוגורט. אז הגדלתם ראש, וקניתם שקית אחת יותר, ופתאום נתקעתם עם שני ליטר חלב פג תוקף. ואתם הרי צרכנים רציונליים, שלא אוהבים לזרוק אוכל, בטח שלא כזה שאיננו מקולקל, אבל גם לא נעים למזוג לנס של האורחים חלב עם תאריך משלשום, אפילו אם הוא באמת, בחיי, לגמרי תקין.
אז הנה מה שתעשו, ואל תגלו לאף אחד:  תכינו גבינה. ולא סתם גבינה, אלא גבינה הודית מצויינת בשם פניר, שאפשר להכין אותה עם ציוד וחומרים שיש בבית, ואז לזלול אותה בפני עצמה או בתוך תבשילים הודיים או בתוך ממליגה לוהטת כיאה ליום קפוא כמו היום. ובכל מקרה, אין צורך לגלות לאף אחד את הסוד, שהשתמשתם בשקית עם חלב עם תאריך משלשום.

הערה חשובה: בהכנת גבינות בבית, צריך להשתמש בחלב שלא עבר פיסטור-על או המגון-על. החלב של תנובה בשקית הוא כזה, חלב של מחלבות אחרות – לא. חלב שעבר תהליכי-על הוא בעל חיי מדף ארוכים יותר, אבל גם בעל יכולת פחותה להיפרד למוצקיו. זוכרים איך בשקיות חלב של פעם המוצקים נפרדים מהנוזלים ברגע שמגיע תאריך התפוגה? אנחנו צריכים את האפקט הזה.

14

המצרכים לגבינה
2 ליטר חלב תנובה בשקית (ראו הערה למעלה בעניין סוג החלב)
חצי כוס מיץ לימון
חצי כפית מלח

כלים ספציאל
סיר עם תחתית עבה
כף עץ לערבוב
כף מחוררת או מצקת
בד גבינה או יריעה נקיה של אלבד
מסננת וקערה גדולה להשעין עליה את המסננת
שתי צלחות וקופסת שימורים אחת כבדה, לא משנה מאיזו עדה

אופן ההכנה

יוצקים את החלב לסיר, ומביאים אותו לסף רתיחה.
מכבים את האש ומוסיפים רבע כוס מיץ לימון. מערבבים מעט, ורואים איך מוצקי החלב מייד נפרדים מהמים. אם המים לא מתחילים להצטלל מיד, אפשר להוסיף עוד מיץ.

4
מניחים את המסננת על הקערה, ועליה פורסים את בד הגבינה.
נותנים לסיר עם החלב המתפרק לעמוד 10 דקות, ואז מוציאים את הגבן בעזרת כף מחוררת או מצקת אל המסננת עם הבד. אוספים את שולי הבד, מסובבים וסוחטים את המים. בתמונה הבאה אפשר לראות את ידו של דוגמן הבית, שמשון (בן 7), שעזר לאמא להכין גבינה לראשונה בחייו, ונהנה מאוד.

6
פותחים את הבד, ובתוך המסננת שוטפים את הגבן בעדינות תחת מים זורמים למשך כמה שניות, כדי להיפטר מעודפי החמיצות של הלימון.
סוחטים שוב, מוסיפים כחצי כפית מלח, ומערבבים בעדינות עם כף העץ.

8
כשהגבינה עדיין בתוך הבד, יוצרים ממנה צורה מלבנית יפה, ומניחים על צלחת, כשהקפל של הבד נמצע על הצד, כמו בתמונה. על הגבינה מניחים צלחת נוספת, ועליה משקולת כבדה, למשל, קופסת שימורים. מניחים את כל הכבודה במקום בטוח על השיש למשך 20 דקות עד שעה, כדי שהגבינה תגיד את שארית נוזליה ותתגבש.

10

אחרי כשעה, אפשר לחתוך לקוביות ולזלול מייד, או לשמור במקרר עד שבוע, במקרה שלא אוהבים אצלכם גבינה. בתאבון!

15

 

ולסיום, אני יודעת שאתם מחכים לזה, שיר רלוונטי. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה