הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

שוקו שוקו שוקו, כי אין כזה דבר יותר מדי שוקולד!

21/11/2014

שלום קוראים יקרים!

הגברת הבלים מקווה כי שלומכם טוב וכולכם נמצאים בקו הבריאות. אני רוצה לספר לכם שפה, בבית משפחת הבלים, החלה עונת הפסטיבלים. כל בני משפחת הבלים יחגגו את ימי הולדתם בטווח של שלושה השבועות הקרובים, וההמולה רבה. הבוקר התעוררה צעירת ההבלים, יובב, אל תוך הגיל המופלא ארבע, או כמו שקוראים לו אצלנו בבית, שש עשרה, ואל מאפין שוקושוקושוקו שיפתח לה בוקר יומולדת שמח במיוחד. ולא סתם כתבתי פה כל כך הרבה פעמים את המילה שוקו. המאפין הזה הוא תלת שוקולדי: לא זאת בלבד שהמאפין חום, אלא גם מתחבאים בו נטיפי שוקולד קטנים, וזאת ועוד, הוא מצופה בזיגוג שוקולד עם טריק מגניב – חפשו אותו בסעיף 7 של הוראות ההכנה!

muf4

המצרכים ל-12 מאפינס
כוס וחצי קמח
2 כפות קקאו משובח
שקיק אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר
50 ג’ חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת, טרופה
כוס חלב
כוס שוקולד צ’יפס (אני אוהבת את אלה של כרמית, יש בהם 60% מוצקי קקאו והם טעימים מאוד)

לזיגוג שוקולד
100 ג’ שוקולד (חלב או מריר, לפי טעמכם)
סוכריות קישוט – בכל זאת, מאפין יומולדת

כלים ספציאל
קעריות, מריות ולהקתו
כוס למדידה. בלי מאזניים הפעם!
תבניות קאפקייק או מאפין. אם הן סיליקון או מתכת, אז משומנות

אופן ההכנה

  1. מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. בכלי אחר מערבבים את החמאה, החלב והביצה.
  4. מערבבים יחד את שתי התערובות, ומערבבים לתוכן את השוקולד צ’יפס.
  5. מחלקים את התערובת בין כל התבניות.
  6. אופים בטורבו כ-20 דקות, עד שקיסם המוחדר לאמצע המאפין יוצא לח מעט.
  7. מייד לאחר האפייה, כשהמאפינס עוד חמים מהתנור, מניחים קובייה של שוקולד על כל מאפין. לאחר המתנה של כדקה תגלו שאפשר למרוח בקלות את השוקולד הנמס על המאפין החם. אז תמרחו! מרית תעזור פה. לאחר המריחה, פזרו סוכריות צבעוניות כאוות נפשכם, ותנו לכל העניין להתקרר. כשהמאפינס יהיו קרים לגמרי, גם השוקולד יתקשה בחזרה לציפוי דקיק ומושלם.

muf2 muf3

muf1

וזו כל העבודה. מאפינס שוקושוקושוקו, ואם תגישו אותם עם שוקו חם וגלידת שוקולד, יצא לכם שוקושוקושוקושוקושוקו. ועד שהמאפינס יצאו מהתנור, השיר של היום הוא באדיבות השלישיה הכי מתוקה, חריפה ומצחיקה, שוקולד מנטה מסטיק. לא אכחיש, לגברת הבלים חסרה שמלה בדיוק כזו. שבת שלום!

היו שלום, ודרישת שלום ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

 

♥ הי! אהבתם מה שקראתם? אתם מוזמנים לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה