הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

תגלגלו את זה על הלשון: Peanut Butter Cup Cupcake

13/09/2014

הכל התחיל בקורס חדש שנרשמתי אליו. זה קורס בחשיבה יצירתית, ששייך לאוניברסיטת מינסוטה, וניתן להשתתפות מקוונת דרך אתר האינטרנט של Coursera.org. המטלה הראשונה בקורס הזה היא לאכול משהו שונה. שונה ממש, לא “אני לא נוגעת בבורקס בגלל הגזרה, אז אפשר לאכול בורקס במטלה“, אלא משהו ממש שונה. מאכל ששייך לתרבות אחרת, שלא הכרנו קודם, מתכון חדש שהמצאנו לבד, או דרך חדשה ומאתגרת לפרש את עקרון האכילה. וגם, זה צריך להיעשות בציבור. פסטה לא מבושלת זה כנראה אחלה, אבל אם אכלת את זה לבד, מעל הכיור, אז זה לא נחשב.

ככה הגעתי למתכון הבא. כוסיות חמאת בוטנים, מה שקרוי בלע”ז Peanut Butter Cups , הן כוסיות שוקולד ממולאות בחמאת בוטנים מלוחה, והן אחד הממתקים האהובים עלי ביותר בעולם. כשאני כבר מצליחה להשיג אותן, והן די קשות להשגה פה, אני אוכלת אותן לבד ובחושך. כמובן. לא חולקת עם איש. זה הממתק הפרטי שלי. אז לכבוד האתגר של הקורס, החלטתי להפוך דוקא אותן, את החמודות הקטנות והאישיות האלה, למשהו מוחצן ומוקצן, עם הפתעות מבפנים ומבחוץ, וכמובן, לאכול אותן בחוץ. ליד כולם.

pbcc_1

וזוהי המנה שלי: Peanut Butter CupCupCakes : קאפקייקס שוקולד, עם הפתעת כוסיות חמאת בוטנים שנאפות בפנים, קצפת חמאת בוטנים רכה ומושחתת למעלה, ולצידן, טראפלס הפוכים: השוקולד בפנים, הבוטנים בחוץ.

הערה לפני שמתחילים: זה מתכון פינוק. רשימת המצרכים בו טיפה ארוכה, ורשימת השלבים גם. לא חייבים להכין את כל השכבות, אפילו רק העוגה, בלי שום קרם מלמעלה, היא פינוק אמיתי. אבל המתכון הוא לא מסובך, לא קשה, והוא בהחלט שווה את ההשקעה. אז, שנתחיל?

המצרכים ל-12 קאפקייקס
כוס ושליש קמח
50 ג’ קקאו משובח
1/4 כפית אבקת אפיה
120 ג’ חמאה בטמפרטורת החדר
כוס סוכר
2 ביצים גדולות בטמפ’ החדר
3/4 כוס חלב
כפית תמצית וניל
קורט מלח

12 ממתקי חמאת בוטנים peanut butter cups מיני

לקרם שוקולד
100 ג’ שמנת מתוקה
100 ג’ שוקולד מריר

לקצפת חמאת בוטנים מלמעלה
חבילה שמנת מתוקה לקצפת
2 כפות חמאת בוטנים
1/4 כוס אבקת סוכר

המצרכים לטראפלס
100 ג’ שמנת מתוקה
200 ג’ שוקולד מריר
כף ליקר קפה
100 ג’ בוטנים מלוחים, טחונים עד שהם הופכים כמעט למשחה

כלים ספציאל
מיקסר עם וו הקצפה
קעריות, מריות ולהקתו
מאזניים
תבניות קאפקייק או מאפין. אם הן סיליקון או מתכת, אז משומנות
לטראפל: תבנית לטראפלס (לא חייבים, אל תלכו!) ומגש מתכת מצופה בניילון נצמד

אופן ההכנה

קאפקייק

  1. בכלי קטן מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
  2. מקציפים את החמאה הרכה והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
  3. מבליעים פנימה את הביצים אחת-אחת, לתערובת אחידה, ומוסיפים את הוניל.
  4. מערבבים פנימה לסירוגין את החומרים היבשים ואת החלב, רק עד לתערובת אחידה, ובלי להקציף יתר על המידה.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  6. מניחים כף גדושה מהתערובת בכל שקע בתבנית המאפינס.
  7. מקלפים את הממתקים מכל האריזות שלהם (גם האלומיניום וגם המנז’ט, שלא תאכלו לי נייר פה) ושמים ממתק אחד בכל תבנית. מכסים בשארית התערובת.pbcc_2
  8. אופים ב-160 מעלות וטורבו במשך 20 דקות, או עד שקיסם המוחדר לתערובת יוצא לח מעט.
  9. מוציאים מהתנור ומצננים.
  10.  מכינים ציפוי שוקולד מ-100 מ”ל שמנת מתוקה, שמחממים אותה וממיסים לתוכה שוקולד מריר. מערבבים עד שזה מתאחד ומורחים מעל כל קאפקייק שכבה יפה של קרם.
  11. כעת מכינים את הלמעלה, שהרי קאפקייק בלי למעלה הוא סתם מאפין! מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר וחמאת בוטנים לקצפת קשה (לא לדאוג, זה לוקח זמן אבל בסוף זה קורה!), ומזלפים תלולית נאה על המאפין. מגישים מייד עם טראפל ליד, או ששומרים במקרר.

 

טראפלס שוקולד-בוטנים

  1. מוזגים את השמנת המתוקה לכלי שאפשר לחמם בו: סיר קטן לכיריים או קערת זכוכית למיקרוגל. מחממים דקה במיקרוגל או 2-3 דקות על הכיריים, עד שהשמנת חמה אך עדיין לא רותחת.
  2. מסירים מהאש, מוזגים פנימה את הליקר ומכניסים את השוקולד. מערבבים עד להמסה.
  3. אם משתמשים בתבנית לטראפלס, מוזגים את הגנאש לתבנית, מנערים קלות כדי לשחרר בועות אויר, ומכניסים לקירור.
  4. אם אין תבנית לטראפלס, מקררים את הגנאש כשעה במקרר, ואז יוצרים ממנו כדורים קטנים, אותם מניחים על המגש ומקררים שוב.
  5. לוקחים את משחת הבוטנים ובעזרת הידיים מצפים בה את כדורי השוקולד. מחזירים לקירור עד ההגשה.

pbcc_4

אפשר, כמובן, להכין מראש את העוגות, ולצפות אותן בקרמים רק סמוך למועד ההגשה, או לשמור אותן במקרר. ללא קרם, הם ישמרו בקופסה אטומה כמה ימים. אם תצליחו לא לזלול את כולם, כן?

בתמונה הבאה תוכלו לראות אותי יושבת ברחוב, אוכלת את ה-Peanut Butter CupCupCakes שלי ליד כולם. אז תכינו לכם כוס תיי חזק, בלי סוכר, תסמכו עלי פה, תאכלו קאפקייק כמו באמריקע, ואל תשכחו להירשם לעדכונים פה למעלה או בדף הפייסבוק של הגברת הבלים.

pbcc_6

                       דרישת שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה