הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2014

ובו הגברת הבלים עוטה את הסינר וחוזרת למטבח

08/09/2014

apples

שששש…. תקשיבו רגע. אתם שומעים את זה? לא שומעים כלום. שומדבר. בין שמונה בבוקר לעשרה לאחת בצהריים, לא שומעים פה כלום. ישששש!!!!! האח וגם הידד!

לא, אל תבינו אותי לא נכון, כל רגע במחיצתם של שמשון ויובב הוא רגע מזוכך וטהור של אהבה, שיתוף נשמות, ולמידה הדדית. רק שכמו יין, יש כזה דבר “יותר מדי ממשהו טוב”, ודי לחכימא ברמיזא.

אז אחרי שבמשך כל החופש נכנסתי למטבח כמה שפחות, עכשיו הגיע הזמן לצעוד חזרה פנימה בגאון ובראש מורם, ולצ’פר את הנוער בעוף חגיגי שמתאים גם לארוחת צהריים אחרי הלימודים וגם לשולחן החג הבאעלינולטובה. קבלו אותה: עוף בתפוח ודבש!

המצרכים:
6 כרעי עוף, או כל חלק אחר שאתם אוהבים. עם עור
3 תפוחי גראני סמיט על קליפתם, פרוסים לפלחים, בלי האמצע עם הגרעינים
3 כפות גדושות חרדל איכותי, אפשר חצי חלק וחצי חרדל גרגרים
3 כפות דבש
2 כפות סילאן
כף שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מפזרים בתבנית התנור את פלחי התפוחים ועליהם את הכרעיים.
  2. מערבבים בקערית את שאר החומרים, ומורחים הכל יפה על הכרעיים.
    before
  3. אופים ב-180 מעלות למשך שעה, מדי פעם אוספים בכף את הנוזלים הניגרים ושופכים אותם בחזרה על העוף.
  4. c’est tout

after

מכאן והלאה אפשר למפות את אופי הסועדים לפי התוספת שהם מעדיפים, בפחמימות ובירקות: אורז לבן, תפוחי אדמה, פתיתים מצד אחד, ואפונהוגזר או אפונהותירס מצד שני. אני, באופן אישי, מעדיפה לשלב את הפחמימות בירקות כתוספת אחת, ולממש אותה בצורת כוס יין. שרדונה. כזו היא הגברת הבלים, אליטיסטית.

חג שמח, ושנה טובה ומאושרת לכל קוראי הגברת הבלים. מי יתן ותהא זו שנה של שקט נפשי, הישגים אישיים והמון אמחייה.

ד”ש חם ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה