הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 135

החל מינואר 2014

מתכון קליל שמתאים בדיוק לרגע ההוא שבו צריכים אוכל מנחם, ועכשיו.

05/08/2014

שלום לכם, קוראים יקרים.

באחד האמשים כלו כוחותיה הגופניים והנפשיים של גברת הבלים, והיא נזקקה למנה דחופה, יצוקה ומנחמת של אוכל מנחם. למעשה, הגברת היתה כל כך עייפה, שלא היה לי כח לדבר על עצמי בגוף שלישי יותר. אז הכנתי מאק אנד צ’יז, או ברומנית, איטריות עם גבינה.

לא צריך לקנות אריזות מוכנות של מאק אנד צ’יז. זמן ההכנה הוא כמו של אורז, והחומרים כולם נמצאים בבית או בסופר הקרוב. הפעם אני אפילו לא שולחת אתכם לקנות מדחום, בחיי.

mac_4

מצרכים (לשני אנשים)
כוס פסטה בצורה שאתם אוהבים
2 וחצי כוסות חלב, ועוד מעט בצד
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת – “טל העמק” זה טעים, אבל גם צהובה רגילה עובד
רבע כפית מלח
רבע כפית חרדל דיז’ון
פלפל לבן טחון לפי הטעם

כלים ספציאל
סיר קטן לפסטה עם מכסה
כף לבחישה
כפית

 

אופן ההכנה

  • מבשלים פסטה בחלב על אש קטנה, כ-20 דקות, עד שהפסטה מתרככת. חשוב לשמור שהחלב לא ישרף, ועל כן אני ממליצה להרטיב את הסיר במעט מים לפני מזיגת החלב (מתוך פתגם רומני עתיק) ולבחוש הרבה במהלך הבישול. בסוף הבישול, מתקבלת פסטה מבושלת, כמעט בלי חלב בסיר. אם אתם רואים שהחלב נספג מהר, לפני סוף הבישול, הוסיפו עוד חלב ממה ששמרתם בצד. מכבים את האש.

mac_2

 

  • כעת, מערבבים פנימה את כל הטובין: הגבינה והחרדל, המלח והפלפל. מכסים במכסה, ונותנים לסיר לנוח חמש דקות. אחרי חמש דקות אפשר לטעום ולתקן תיבול.

mac_3

 

  • מוודאים שכל עושי-הרעש הלכו לישון. יוצקים כפות נדיבות לצלחות עמוקות, שנוח להחזיק על מגש על הברכיים, מכבים את האור בכל הבית, ואוכלים בסלון, על מגש שעל הברכיים, אם אפשר בתוספת בירה קרה או סיידר אלכוהולי חצי יבש.
  • הערה אחרונה לסיום: אם אתם אוהבים את המאק שלכם יותר קרמי, אפשר בסוף הבישול, לפני הוספת הטובין, לבחוש פנימה לאט עוד מעט חלב, שיתעבה עד למרקם שחלמתם עליו.

 

ואחרי כל זה, אפשר ללכת לישון. אבל לא לפני שאדביק לכם את היתוש המתחייב הזה בין האוזניים:

בתאבון, לילה טוב, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה