עדכונים:
פוסטים: 124
עוקבים: 47
החל מינואר 2014
שלום קוראים יקרים.
מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין אהבותיה הגדולות של הגברת במטבח היא אהבת הגבנות. גבנות, לא מלשון “גוואלד, כואב לי הגב!“, אלא מלשון הכנת גבינות.
יש שלל גבינות שאפשר ולא קשה מדי להכין לבד בבית. הפשוטות ביותר הן לאבנה, יוגורט ביתי וגבינה צ’רקסית. אלה גבינות שלא דורשות קניה של חומרים מיוחדים, והן טעימות יותר בהכנה ביתית מכל גבינה רכה קנויה. אבל היום, הגברת הבלים רוצה ללמד אתכם לגבן מוצרלה. לשם הכנת המוצרלה יש צורך במצרך אחד שאין להשיגו בסופרמרקט. <קיו מוזיקת אימה> האנזים. אנזים הגבנות, הידוע בחנויות המתמחות בשמות רנט, מקסירן או אנזים לגבנות, מגיע בצורת טבליות או נוזל. אפשר לקנות אותו בכמה חנויות מתמחות, שקישורים אליהן אתן בסוף הטור, או במחלבות. אני קניתי את שלי בחנות המחלבה של מושב טל שחר. מדובר במצרך לא יקר, שבצורת נוזל יש צורך לשמור אותו במקרר. טיפה של אנזים מספיקה לגיבון ליטר חלב. מעבר לזה, הצטיידו במד חום לבישול, גם הוא לא יקר, והוא ישמש אתכם בהמשך גם להרפתקאות מטבחיות אחרות.
הערה חשובה אחרונה: בהכנת גבינות בבית, צריך להשתמש בחלב שלא עבר פיסטור-על או המגון-על. החלב של תנובה בשקית הוא כזה, חלב של מחלבות אחרות – לא. חלב שעבר תהליכי-על הוא בעל חיי מדף ארוכים יותר, אבל גם בעל יכולת פחותה להיפרד למוצקיו. זוכרים איך בשקיות חלב של פעם המוצקים נפרדים מהנוזלים ברגע שמגיע תאריך התפוגה? אנחנו צריכים את האפקט הזה.
ובכן, מתכון.
המצרכים (לקבלת רבע קילו גבינה)
2 ליטר חלב 3% בשקית של תנובה (כמובן, אם יש לכם חקלאי או פרה, קחו 2 ליטר חלב טרי. רק פסטרו אותו קודם, שלא יצא שהרעלתי פה מישהו)
חצי כפית מלח לימון
2 טיפות אנזים
מעט מים
כפית מלח
כלים ספציאל
מד חום לבישול
סיר בעל תחתית עבה, לא מאלומיניום. אני משתמשת בכזה עם ציפוי קרמי, כי החלב לא נדבק אליו
קערה ומסננת שתשב טוב מעליה
עוד קערת זכוכית, שמתאימה למיקרוגל, לא גדולה. כזו שיכולה להכיל חצי ליטר.
קערה שלישית, עם מים קרים
כף מחורצת, כף לערבוב, מרית פלסטיק לחיתוך הגבן
אופן ההכנה
סיימתם. יש לכם גבינת מוצרלה. את הגבינה הזו אוכלים באותו יום או יום אחר כך, היא לא מיועדת לאחסון ארוך. אבל בינינו, מי יכול להתאפק בכלל? תכינו סלט עגבניות קטן, תקרעו חתיכה של לחם שווה, ותאכלו את הגבינה שהכנתם לבד. אמחייה או לא אמחייה? תזכרו שאני אמרתי.
ומאין אקנה עכשיו את האנזים הזה? אז ככה. אפשר אצל ג’אקומו בכפר סבא או בחנות של שביל עיזים בטל שחר. אני בטוחה שיש עוד מקומות שמוכרים, אבל את אלה אני מכירה.
נסו בבית וספרו לי איך יצא, קוראים יקרים. אשמח גם לשמוע מכם אם אתם מעוניינים ללמוד איך מכינים את אחת הגבינות הפשוטות יותר שהזכרתי קודם. עכשיו, הגברת צריכה ללכת לאכול משהו. אריוודרצ’י!
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות