הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 130

עוקבים: 51

החל מינואר 2014

חיי השיגרה שלי ומתכון לאגוזים מלוחים בדיוק במידה הנכונה – כמו ששיגרה צריכה להיות

12/09/2018

השיגרה פשתה בנו, אין מה לומר.
אפילו בהינתן החופש הגדול וחגי תשרי והחמסינים, מזגנים שרופים ועוד כל מיני בלת”מים, יש לנו שיגרה.
הכל שיגרתי: התחביבים שיגרה, הלימודים שיגרה, שומעים מוזיקה שיגרתית כשאוכלים שניצל שיגרתי בפתיתים.
שיגרהשיגרהשיגרה.

ספורט הפסקתי לעשות מזמן. השבוע חזרתי לעשות קצת התעמלות בוקר, בעזרת אפליקציה שלא אומרת לי כל הכבוד כשאני עושה כפיפות בטן. אפליקציה לנשים כמוני.

בדיקות. מלא מלא בדיקות. שום דבר חריג. הכל בשיגרה. איך שהשיגרה שלנו מתמלאת בבדיקות כשאנחנו מתבגרות, זה פלא. מזל שרופא השיניים שלי עדיין לא קורא לי גברת.

וגם

להיות לקוחה קבועה בבית הקפה האהוב עלי.

לעבור מחברת כתיבה כי את הקודמת כבר מילאתי.

לקנות יומן חדש עם כריכה אדומה ולסמן בו מייד את כל הדברים שאני מצפה להם, וגם את אלה שפחות.

לשוחח עם המאמן שלי, ששואל אותי שאלות קשות ומזכיר לי איך לנשום.

 

בסיכום כולל, החיים שלי קרמל. עם קצת מלח מעל – אבל בדיוק. אז קבלו ממני באהבה מתכון סופר פשוט לאגוזים קלויים מומלחים בדיוק – לא יותר מדי ולא מעט מדי.

nuts2

אגוזים מלוחים בדיוק

מצרכים
אגוזים טריים מכל הסוגים שאתם אוהבים – כמה שבא לכם. יותר אגוזים מצריכים יותר תבניות. נגיד חצי קילו לתבנית.
מלח
מים

כלים ספציאל
כוס, כפית, קערה, תבנית או שתיים, נייר אפייה ותנור

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים כפית מלח בכוס מים, עד שהמלח נמס. כוס אחת מספיקה לדי הרבה אגוזים, תיכף תראו למה.
שמים בקערה את כל האגוזים, שופכים עליהם את מי המלח ומערבבים בידיים.

אגוזים רטובים

אגוזים רטובים

נותנים לזה לשבת דקה ואז מעבירים את האגוזים לתבנית בידיים, תוך ניעור קל של המים. האגוזים צריכים להיות בשכבה אחת. אם הכנתם הרבה, פזרו אותם בין שתי תבניות.
את המים שנותרו בקערה מעיפים לכיור.
אופים את האגוזים ב-180 מעלות וטורבו במשך 10 דקות. נותנים ערבוב קל ואופים במשך עוד כ-5 דקות. אל תתרחקו מהמטבח, כבו את התנור כשהאגוזים יגיעו לדרגת ההשחמה המועדפת עליכם.

 

זה הכל להפעם. תחזיקו מעמד, תשע”ט אגוזים שתהיה לכולכם ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 ∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 יש לי עוד אתר, ובו אני כותבת לפעמים שירים וסיפורים. יותר בעניין הזה? מוזמנים לבדוק גם אותו! בראש של גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה