הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 122

עוקבים: 46

החל מינואר 2014

עוגה וולשית של תה וצימוקים, ואף מילה על הצביטה בלב

20/11/2017

נסעתי לווילס, אתם יודעים.

אתם יודעים?

מזמן נסעתי. לפני חצי שנה. זה נראה כמו נצח. ואני, אני מתגעגעת.
ווילס היא ארץ ירוקה. אולי הארץ הכי ירוקה שראיתי. לא פלא, עם כל הגשם שיורד שם כל הזמן. היא גם ארץ הפלאות ומולדת הפיות והארץ המובטחת של הכבשים. החופים שלה סחופי רוחות ואגדות על גיבורים. אולי אספר לכם פעם אגדה אחת.
אם באים ביום בהיר עם מצלמה מוצלחת, אפשר לצלם פינגוינים על הסלעים הענקיים שבולטים פנימה אל תוך האוקיינוס.

penguins

בתמונה: חוף השער הירוק של ווילס, אישה סחופת רוח ופינגוינים. תסמכו עלי בעניין הפינגוינים.

.
אחרי שמטיילים בוקר שלם על החוף אפשר להיכנס לאיזו עיירה, לפטפט עם בעלי גלריה ואז לשבת בבית תה ולשתות תה עם עוגה.

נגיד, בארה ברית.

בארה ברית Bara Brith היא עוגה שיש בה שני מרכיבים עיקריים: צימוקים ותה. משמעות השם בוולשית הוא לחם מנוקד, וככה היא באמת נראית. ההכנה פשוטה, אבל דורשת היערכות של יומיים וחצי מראש לפני שמתכוונים לאכול.

בארה ברית – Bara Brith

המצרכים  
400 ג’ צימוקים כהים
300 מ”ל תה חזק וחם
250 ג’ קמח
5 ג’ (חצי שקיק) אבקת אפיה
100 ג’ סוכר חום
ביצה טרופה
כפית תערובת תבלינים: אני מכינה תערובת שהיא חלקים שווים של קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. אם אתם לא אוהבים, אפשר גם רק קינמון.

כלים ספציאל
תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה, קערה ומרית

אופן ההכנה
מניחים בקערה גדולה את הצימוקים והתה החם. משרים למשך לילה, או לפחות שש שעות.
לאחר ההשרייה, מוסיפים לאותה קערה את כל שאר המצרכים ומערבבים יחד לתערובת לחה. התה שנשאר בקערה מספק את הלחות הדרושה לתערובת.
יוצקים לתבנית האינגליש ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה.

את העוגה הזו צריך לשמור בכלי סגור יומיים לפחות לפני ההגשה. מגישים מרוחה בחמאה (או בלי), ועם קנקן תה חזק ליד. אני ממליצה על Prince of Wales.

הידעתם? נסיך ווילס, הוא הנסיך צ’ארלס, מעריץ גדול של העוגה הקלאסית הביתית הזו. אני מבינה אותו.

SAMSUNG CSC

זה הכל הפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה