הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 135

החל מינואר 2014

שבו הגברת הבלים מדברת על עצמה בגוף ראשון, ויש עוגה.

14/06/2014

שוב שלום לכם, קוראים יקרים של הגברת הבלים.

חג שבועות חלף-עבר לו. לא הכנתי לחג הזה דבר, מלבד קערת סלט אחת. ככה זה כשמוזמנים לכל הארוחות. אבל קצת אחרי שבועות הזמנתי אורחים, ועבורם כבר הוצאתי את התותחים הכבדים של הארוחות החלביות: הקיש והעוגה. הקיש – בינינו – לא מעניין. אבל את עוגת הגבינה הניו יורקית הזו, שאני מכינה רק פעם בשנתיים בערך, אוהבים כל מתי-המעט שזוכים לטעום ממנה. המרקם שלה קרמי ונעים בפה, והלימון שבה נותן לה תחושה מאוד אורירית וקלה.

כמה הערות לפני שמתחילים, כי אני יודעת שגם אם תקראו עד סוף המתכון (הארוך הזה), לא יהיה לכם כח לקרוא אחר כך: זו עוגה שמנה. הפילדלפיה, גם גרסת הלייט, היא גבינה שמנה. אפשר בשקט להשתמש בפילדלפיה לייט (15% שומן) ובשמנת חמוצה 9%, אבל אי אפשר להחליף לגבינה אחרת. גבינות שמנת 5% לא נותנות שום גוף לעוגה, ונפוליאון לא מצליחה פה, ניסיתי. אז לא מכינים את העוגה הזו כל שבת. אמרתי – אני רק פעם בשנתיים (משקרת. פעם בשנה אם אני מוצאת את הגבינה בחנות). חוץ מזה, ההכנה לא מסובכת, בניגוד לנרמז מאורך הטקסט העתיד לבוא. יותר מילים מאשר עבודה. בחיי.

יאללה, לכו להכין New York Cheesecake. אתם יודעים שאתם חושקים בה…

 NY cheesecake_blabla

המצרכים

לבסיס:
110 ג’ חמאה מומסת, ועוד מעט לשימון התבנית
250 ג’ ביסקויטים
כף סוכר

לגוף:
3 חבילות גבינת פילדלפיה (300 ג’ בכל חבילה), בטמפרטורת החדר
250 ג’ סוכר דמררה
3 כפות קמח לבן
קורט מלח
כפית תמצית וניל
2 כפיות גרידת לימון
כף וחצי מיץ לימון
3 ביצים גדולות (לארז’) ועוד חלמון אחד
200 מ”ל שמנת חמוצה

לציפוי:
250 מ”ל שמנת חמוצה
כף אבקת סוכר
2 כפיות מיץ לימון

כלים ספציאל

מיקסר עם וו גיטרה וגם עם מקצף
קערות, מריות ולהקתו
תבנית קפיץ 26 ס”מ, מרופדת בתחתיתה בעיגול נייר אפייה
מישהו שישטוף את כל הכלים האלה, לכל הרוחות

אופן ההכנה

  • מתחילים בבסיס: מחממים תנור מראש ל-160 מעלות (טורבו. כל המעלות פה בטורבו. לא חבל לא להשתמש בטורבו?). מרסקים את הביסקויטים לפירורים בעובי דק עד בינוני. בוחשים פנימה את הסוכר ואת החמאה. אפשר לעשות את השלב הזה במעבד מזון עם להב מתכת, במידה והשכלתם להשיג לעצמכם את שוטף הכלים הנחשק מרשימת הכלים. משטחים את הפירורים החמאתיים על בסיס התבנית, מהדקים יפה, אפשר ורצוי עם בסיס כף היד. אופים 10 דקות ומוציאים מהתנור לצינון קל.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • ממשיכים בגוף: מתקינים במיקסר וו גיטרה. מכניסים פנימה את הגבינה ומתחילים לערבל במהירות בינונית-נמוכה עד שהגבינה הופכת לקרם, כ-2 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים לאט את הסוכר, ואז את הקמח וקורט מלח. כדאי לעצור את פעולת המיקסר פעם או פעמיים ולגרד למטה את כל התערובת מדפנות המיכל.
  • עכשיו הקטע הדרמאטי: מחליפים את הגיטרה למקצף. למה? ככה. זו עוגה עם הרבה כלים. ממשיכים להקציף במהירות איטית תוך הוספת הוניל, גרידת הלימון והמיץ.
    מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמון , לא שוכחים מדי פעם לעצור ולגרד את הכל-טוב הזה חזרה אל אצמע המיכל. מוסיפים את השמנת החמוצה, ומערבבים רק עד שהכל מתאחד. כדאי להימנע מהקצפת יתר, כדי שלא תצא עוגה יבשה עם נטיה לפיצוצים בתקרה.
  • עכשיו מתעסקים שוב בתבנית: מורחים את הדפנות בחמאה. מוזגים פנימה את התערובת הגבינתית הנהדרת הזו. מכניסים לאמצע התנור ואופים 10 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-90 מעלות בלבד וממשיכים לאפות עוד כ-25 דקות נוספות. כאשר העוגה מגיעה למצב שבו היא קצת רוטטת כשמזיזים את התבנית, מכבים את התנור, ומשאירים את התבנית בפנים. לעוגה עם מרכז קרמי יותר משאירים את הדלת פתוחה קמעה (אני תוקעת כפפת תנור מקופלת בין הדלת לתנור) ומשאירים כך להצטנן שעתיים. שימו לב: העוגה לא אמורה להשחים. אם נראה לכם שהיא נוטה לכיוון השחמה, אפשר לכסות אותה בנייר אלומיניום בזמן האפייה. כמו כן, יש סיכוי שהעוגה תתפוצץ קצת בזמן הצינון. לא נורא! תיכף ציפוי.
  • בעוד העוגה לוקחת לה את הזמן שלה, מניקור-פדיקור ושנת יופי, אפשר ואפילו כדאי להכין את הציפוי: בקערית קטנה מערבבים את כל חומרי הציפוי. כשמוציאים את העוגה סוף סוף מהתנור, מוזגים את כל הציפוי עליה ומיישרים יפה עם ספטולית חמודה כזו, של עוגות. וזהו.

מצננים את העוגה עכשיו במקרר, לפחות 8 שעות או לאורך הלילה. כדי לשחרר אותה מהתבנית, מומלץ להעביר בין העוגה לדפנות התבנית סכין חדה טבולה במים רותחים. יש האומרים שבמשיכה קלה אפשר לשחרר גם את הנייר ממתחת לבסיס. אני לא מעיזה שטויות כאלה, ואחרי שאני מעבירה את העוגה לצלחת הגשה אני רק מקצצת את שולי הנייר, שלא יראו.

כמעט שכחתי: המתכון הזה הוא עיבוד שלי למתכון שפורסם לפני 10 שנים בגיליון יולי 2004 של ז’ורנל האוכל BBC Good Food ואפשר לקרוא אותו בשפת המקור כאן.

עכשיו, תכינו כוס תה קר, כי כבר קיץ, תפרסו לכם משולש נדיב, כמו בתמונה למעלה, תתרווחו על הכורסה האהובה שלכם וזמזמו לכם בשקט…

 

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה