הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 122

עוקבים: 46

החל מינואר 2014

הפסטיבל הכי מרענן ורב תרבותי שתרצו ללכת אליו בספטמבר

03/09/2017

אני אוהבת את אשדוד. תמיד אהבתי.

כשהייתי ילדה, לפני שגילו את קרינת הUV ולפני שהמציאו את מקדם ההגנה, היינו נוסעים בקיץ בכל שבת בבוקר לים. חוף מי עמי (ליד מלון מיאמי) היה החוף שלנו. חול, שמש, שמן שיזוף בריח קוקוס, צדפים, זפת וים. בדרך הביתה, באוטוביאנקי הצהובה שלנו, תמיד הייתי נרדמת עוד לפני הגשר העקום המוזר. מה זה משנה שזו נסיעה של 15 דקות? אחר כך בבית הילדים עושים מקלחת ואמא צולה עוף בגריל ואבא מכין צ’יפס. בתקופה ההיא עוד היה מותר לטגן, זוכרים?

אחר כך כבר התחלנו ללכת לבריכה בקיץ, ולא נסענו יותר לים. אבל כן נסענו לעשות קניות ולבקר אצל התופרת ובהזדמנויות מיוחדות לאכול במסעדה. ואז נהיה עוד יותר אחר כך, והפכנו לזוג צעיר. טיולים לאורך החוף, מסעדות דגים קטנות לאורך החוף, ישיבה על שפת המים בערב לאורך החוף. כזה.

באופן מפתיע, אחרי כל הרומנטיקה הזו הגיעו הילדים. ילדים? טיול באשדוד! עכשיו סבא וסבתא מזמינים אותנו לארוחות ערב קיציות במסעדה לאורך החוף, ואנחנו בורחים לארוחה לילית אצל אידי כשאנחנו מרגישים רומנטיים וזוגיים, ובשבתות בבוקר מטיילים ביחד בפארק לכיש. כלומר, ההורים מטיילים והילדים רצים. ואז ההורים צועקים להם דברים כמו “בואו לראות את היחמורים!” ו”אל תתקרבו לשפת הנחל כי תיפלו פנימה”. ויש גם תוכנית ללכת למוזיאון לתרבות הפלישתית כשלא יכאב לאימא הראש.

בקיצור, מה שרציתי להגיד על אשדוד זה שהיא עיר נעימה ומעניינת. יש הרבה מה לעשות בה, בעיקר בקיץ אבל באמת לאורך כל השנה. חלק גדול מהקסם שלה מגיע מהמגוון התרבותי הגדול של תושבי העיר. יש פה תושבים מכל העליות, שומעים פה המון שפות, ובהתאם לכך גם הארועים התרבותיים שהעיר מציעה הם מגוונים ומעניינים.

קחו למשל את פסטיבל עמים וטעמים. זה פסטיבל אוכל ומוזיקה שמייצג את כל התרבויות שמרכיבות את העיר. במהלכו יהיה אפשר לטעום אוכל ממיטב המסעדות המגוונות בעיר ולשמוע מוזיקה מכל העולם בהופעות חיות. הידעתם שיש באשדוד אנשים מ-99 עדות? אני לא ידעתי שלכל העם היהודי יש 99 עדות! מה שבטוח, לכולם יש אוכל טוב, ויש בעיר המון מסעדות טובות שיגישו בפסטיבל מנות ממטבחן וגם מנות ממתכונים שהנהלת הפסטיבל קיבלה מהשגרירויות הזרות ברחבי הארץ.

קשה לכם לחכות עד ימי הפסטיבל? הנה כמה מסעדות שוות ממש ברחבי העיר שמחכות לכם בכל יום גם בלי פסטיבל:

קפה ליון
רשת בתי קפה באשדוד וביבנה שהתחילה כפטיסרי קטן בשם לה ליונז באיזור התעשייה באשדוד. ארוחות בוקר וצהריים כיפיות, קרואסונים מושלמים כמו בפאריז ממש ושלל עוגות צרפתיות למיטיבי לסת. אני אישית מכורה לקרואסון השקדים שלהם, שבשבילו צריך להגיע מוקדם, כי כשנגמר – נגמר.

אגז בנדיקט על קרואסון

קפה ליון, מתחם ביג פאשן באשדוד ובמבחר מקומות נוספים באשדוד וביבנה
כשר חלבי

אדיס עלם
אדיס עלם היא מסעדה אתיופית קטנטונת באיזור התעשייה הקלה של אשדוד. במסעדה מגישים אינג’רה, ווט ומגוון מנות בשריות. אודה ולא אבוש, זו היתה הפעם הראשונה שלי עם אוכל אתיופי. בעלת הבית, אפרת אספה, מכינה אוכל אתיופי נפלא בהתאמה קלה לחיך הישראלי. ככה שלא יהיה לכם חריף מדי או חמוץ מאוד, וזו הזדמנות מצויינת להשלים פער בהשכלה לגבי הבישול הביתי של עולי אתיופיה.

SAMSUNG CSC האינג’רה הראשונה שלי!

efratאפרת קולה קפה אתיופי, גם כן הראשון שלי.

אדיס עלם, מסעדה וקייטרינג, הבנאים 5 אשדוד
כשר בשרי

נמסטה
האמת היא שמעולם לא הייתי בהודו. אבל אוכל הודי אני אוהבת. המסעדה גדולה, מקושטת במיטב הקישוטים ההודיים והריחות שם מעוררים תאבון אפילו אצל השבע ביותר. בעל הבית, יואל סוגאוקר, מביא את הטבחים שלו הישר מהודו, ובמטבח שלו יש טנדור, שבו צולים את הנאן וגם את הצ’יקן טיקה – המנה הכי מוזמנת במסעדה. אם אתם שם, אל תפספסו גם את הרישמי טיקה – פיסות עוף רכות כמשי עם טעם עדין ולא חריף.

SAMSUNG CSCצ’יקן טיקה יוצא מהטנדור כמו מלך

נמסטה, הטיילת 20 אשדוד, ממש על הים
כשר בשרי

אלדין
ממש במקביל ומעבר לכביש מחוף מי עמי יש סוללה של מסעדות. כשאני עוברת שם עם האוטו בערב הכל תמיד מלא, יש מוזיקה ומכוניות שחונות בחניה כפולה לתוך הכביש. הפעם, בגלל הסיור שהשתתפתי בו, גם הצלחתי להיכנס ולאכול בשתיים מהמסעדות ששם.
אלדין היא מסעדה של דייג. מקום מרווח, מקושט באלמנטים ימיים עם הרבה אור שנכנס מהחלונות הפונים לים, שמגיש בכל יום את הדגים שבעל הבית, אלי אלקובי, דג באותו היום. ביחד עם אתי, אשתו, המפקדת על צוות המטבח, הם מגישים יופי של מנות. טעים ונעים וכיף, מה עוד צריך באמת?

SAMSUNG CSCברוסקטה מוסר ים קלילה וקרירה לימות הקיץ החמים

אלדין בשדרה, מרטין בובר 1 אשדוד
כשר בשרי

וינו דל מאר
איך שיוצאים מאלאדין, נתקלים במרפסת המשובבת של וינו דל מאר. וינו דל מאר היא בכלל בר יין ומסעדת שף. כל היינות כשרים, ויש להם מגוון נהדר ואיכותי ביותר. והאוכל? האוכל מתאים ליין, כמובן. בדיוק כשחשבתי שאני שוב לא מסוגלת לאכול כלום יותר, כיבדו אותי בכוס רוזה מרענן ועל ידו הביאו משהו קטן לאכול, או חמישה.

SAMSUNG CSCדג לא קטן בכלל, צלוי עם ירקות ועל ידו מדורה של תפוח אדמה. הולך מצויין עם הרוזה. ועם השבלי.

וינו דל מאר, מרטין בובר 1 אשדוד
כשר חלבי

הולנד צ’יפס
מה זאת אומרת מה צ’יפס עכשיו? מתי בפעם האחרונה אכלתם פיש אנד צ’יפס הולנדי בלי לנסוע להולנד או לתל אביב (שזה בערך אותה טירחה)? אז הנה אני אומרת לכם שיש באשדוד זוג הולנדי, סטיבן ואיזבל, שביחד עם בתם הקטנה פתחו פה באשדוד מסעדונת. הם מגישים שם אצבעות קוד מטוגנות בבלילה, צ’יפס הולנדי וצ’יפס בטטה. זה, ועשרה רטבים לבחור מתוכם. הכל מוכן במקום ומוגש טרי ולוהט. אני ממליצה שתנסו את רוטב הבוטנים שלהם. הרי בשביל זה באתם. בפסטיבל, אגב, הם יגישו גם פיש אנד צ’יפס וגם פנקייק הולנדי.

SAMSUNG CSCאיזבל ועוזרת

הולנד צ’יפס, רוגוזין 74/6 אשדוד
כשר

עכשיו שקראתם את כל זה ואתם רעבים נואשות, אתם צריכים לבוא לפסטיבל. ואם אתם כבר באים, למה שלא תעשו מזה יום שלם? אני ממליצה על ביקור במוזיאון לתרבות הפלישתית ואם אתם באים ביום רביעי, יש גם שוק!

פסטיבל עמים וטעמים
13-14 בספטמבר, שבע בערב עד אחת עשרה וחצי בלילה
פארק לכיש, אשדוד
הכניסה חינם, האוכל במחיר 10 שקלים למנה, המוזיקה בכל מקום

רוצים לדעת עוד על השפע שאשדוד מציעה למבקרים בה? בקרו בדף הפייסבוק של החברה לתיירות אשדוד ותתעדכנו בפסטיבל הזה ובעוד ארועים רבים אחרים.

 

זה הכל הפעם. עוד אל תכבו את המזגן. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה