הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 122

עוקבים: 46

החל מינואר 2014

הוא חתיך (בסכין טובה כזו של לחם), הוא מהמם (בריח) והוא מפתה (בעיקר כשמשכיבים אותו מציץ ממיטה של מגבת פסים). קבלו את הלחם ללא לישה!

01/06/2017

היום תקבלו מתכון בלי סיפור. מי צריך סיפור כשיש לחם שהוא בעצמו סיפור?

הסיפור של הלחם הזה הוא שלא לשים אותו. ולא לשים אותו כי את שרשראות הגלוטן היפות והמנצנצות שלו הוא יקבל מתנועת המולקולות בבצק עתיר מים. זה הכי אמ;לק שאני יכולה לתת לכם בלי שתברחו לפני שתקראו את המתכון.

קסם.

זה פשוט קסם.

bread full and sliced

 

המצרכים לשתי כיכרות 
610 ג’ קמח לבן
300 ג’ קמח מלא
800 מ”ל מים
10 ג’ שמרים יבשים
20 ג’ מלח
מעט קמח תירס לפיזור בתבנית (לא חובה)

כלים ספציאל
קערה גדולה לערבוב והתפחת הלחם, כף גדולה, מאזניים לשקילת החומרים
שתי תבניות לאפיה – אינגליש ללחם מוארך או תבנית שטוחה ללחם כפרי, מרופדות בנייר אפיה, אבן שמוט (אבן פיצה) אם יש לכם אחת
תבנית אחת עמוקה שתשב בתחתית התנור

אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמחים והמלח, מערבבים קצת, מוסיפים את השמרים ואת המים. מערבבים קצת בכף גדולה, רק עד שמקבלים בלילה אחידה.
את הבצק הזה אין צורך ללוש, המראה והתחושה שלו הם של כמעט בוץ, וזה בסדר.

dough1
מכסים את הקערה במגבת לחה או במכסה לא סגור הרמטית ומתפיחים במקום חמים שעתיים (או במקרר למשך עד 12 שעות).

dough2
מפזרים קצת קמח תירס על נייר האפייה שבתבנית.
בעזרת ידיים רטובות, מרימים חצי מהבצק (הוא מאוד רך, כן. כמעט נוזלי) וצרים ממנו את הצורה הרצויה ומניחים בתבנית. עושים אותו דבר עם החצי השני של הבצק. מתפיחים למשך 40 דקות ובינתיים מחממים את התנור ל-240 מעלות. בתוך התנור כבר יושבת תבנית על הקרקעית, שלתוכה נשפוך בהמשך מים רותחים, ואם החלטתם ללכת על אבן שמוט, אז גם האבן כבר שם, מתלהטת.

ואם כבר הזכרנו מים רותחים, תרתיחו שתי כוסות מים.

כשמגיע הזמן להכניס את הכיכרות לתנור, תחרצו כמה חריצים על הלחם, עם סכין חדה ורטובה.

loaves risen

הכניסו את הכיכרות (על האבן או בלי אבן), ומזגו 2 כוסות מים רותחים אל התבנית שבקרקעית התנור. סגרו מייד את הדלת, שהאדים לא יברחו, ואפו במשך כ-40 דקות עד שהלחמים זהובים-שחומים ונקישה עליהם משמיעה צליל חלול.
כשתוציאו את הלחמים להצטנן על רשת שעל השיש, תוכלו לשמוע צלילי פצפוץ קטנים, שמגיעים מהלחמים שמתקררים לאט לאט.

הצלחתם להתאפק עד שהלחם התקרר לגמרי? עכשיו חיתכו עם סכין לחם טובה. כזה פצפוץ וכאלה בועות לא יצאו לכם בלחם מעולם! תראו כמה מפתה הוא!

slice

מה עם איזו תודה קטנה על זה שלא שמתי לכם ביצוע של “הבאנו שלום עליכם”? מקבלת מזומן ותוי שי.

 

זה הכל הפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
 רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה