הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 135

החל מינואר 2014

סלט תרד וירקות חורף לאנשים של חורף

01/03/2017

carrots and mushrooms

יש אנשים שאוהבים קיץ: גופיות וסנדלים, שפת הים, אבטיח ותירס.

יש אנשים שאוהבים סתיו: שלכת, שירה, חצבים ואגסים.

יש גם אנשים של אביב: חולצות דקות, פריחת הדרים, מישמיש ומנגל של יום העצמאות.

ויש גם את אנשי החורף. כמעט כתבתי פה רשימה שמזכירה את אלה שלמעלה, אבל את מי אני מרמה? אולי אני מחבבת את כל העונות, ואולי באמת קר לי ברגליים מנובמבר עד מאי, אבל אני אשה של חורף, ורשימה קטנה לא מספיקה לי.

יש אנשים של חורף: סוודרים סרוגים ביד, שמיכות פוך ורדיאטורים בכל חדר, ספרים כבדים, עוגת תפוחים, תותים בשמנת, לחם שמתפיחים בתנור כבוי, ריח של גשם, תפוחי אדמה, תפוזי דם, חמין, יקינתון ותורמוס וריבה ביתית. שוקו, תה רותח, כירבולים, ריח של חתול רטוב, הזרימה בנחלי הצפון, לימונים מהעץ, ים אפור סוער.

lettuce

אני אוהבת כשהילדים חוזרים הביתה מבית הספר, ומנחשים לפי הריח מה בישלתי לצהריים. בחורף זה קורה יותר, בגלל האופי של הבישולים בחורף. אבל עכשיו כבר מריחים בחוץ ריחות ראשונים של פריחה אביבית. אתמול היה חמסין והוא נשבר בלילה עם גשם קריר ואני לא רוצה לספר לכן מה זה עושה לי למיגרנה. לכן, אני מתכוונת לשגע גם להם את המוח עם סלט שמתאים למעבר המוזר הזה בין חורף לסוף החורף, שיש בו גם ירקות טריים וגם מבושלים ממיטב התוצרת החורפית.

oregano

סלט תרד וירקות חורף

המצרכים
חבילת עלי תרד בייבי
3-4 עלים של חסה אדומה מסולסלת
קופסה של פטריות טריות – שמפיניון או פורטובלה או מעורבות, הכי טעים
4-5 גזרים צבעוניים – התחילו למכור את זה בסופר
סלק אחד
חצי כוס בורגול
צרור עלי פטרוזיליה
גבעול או שניים אורגנו טרי
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור

parsley

אופן ההכנה
לפני הכל, שוטפים את הסלק ואת הגזרים ואופים אותם בתנור בחום בינוני-גבוה כשעה, עד שאפשר לנעוץ מזלג.
מוציאים מהתנור, מקלפים את הסלק וחותכים אותו לקוביות ואת הגזר לפרוסות.
בזמן שהשורשים בתנור, משרים את הבורגול בהרבה מים למשך כחצי שעה, מסננים וסוחטים.
בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים אותן ל-3-4 חתיכות גדולות ושמים אותן ואת רגלי הפטריות במחבת עם קצת שמן זית, מלח ופלפל. צולים במשך 2 דקות, מוסיפים שני שלוקים של חומץ בלסמי, מבשלים עוד דקה ומכבים את האש. מכסים במכסה ונותנים לזה להתקרר לאט.
כשמוכנים לאכול, מערבבים את כל המרכיבים יחד (קורעים את החסה, קוצצים קצת את הפטרוזיליה והאורגנו). מתבלים בעוד קצת שמן זית ומלח ופלפל לפי הטעם.

salad

אני יודעת שאתם מתפוצצים לשאול, אז ברוח חורפית נעימה ומחבקת אני אענה: החסה והפטרוזיליה והאורגנו מהתמונות למעלה ועוד שלל צמחים גדלים אצלי במרפסת, במתקן המופלא חביתותים. גם תותים.

זה הכל להפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 
♥ רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב

 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה