הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 134

החל מינואר 2014

איך בכל פעם אני שוכחת להבדיל בין “ללא עבודה” לבין “כן עבודה, לא הרבה אבל עדיין”.

23/05/2016

לפעמים, רק לפעמים, אין לאשה סיפור לספר. לפעמים היא טחונה מעייפות, המירוץ היומיומי אוכל לה את כל האנרגיות, שאפילו הריצה בחמש וחצי לפנות בוקר כל חמישי, תודה ששאלתן, לא מצליחה להחזיר.
אומרים לה “תנוחי, חגים!” והיא כבר יודעת שזה כפול עבודה. תגידו לה “עזבי, עושים על האש, את לא צריכה לעשות כלום”, והיא כבר מחשבת לאחור את המרינדות, הסלטים, הקינוחים, הבקבוקים עם השתיה, הצלחות, הסכו”ם, הכדורים והעפיפונים, המחצלת, השולחן המתקפל, כובע, קרם הגנה, דוחה יתושים, פניסטיל, כובע, משקפי שמש, ועל הדרך היא גם צריכה להחליט איפה כל זה יתרחש ושיהיה עץ עם צל.
אבל כל זה היה מזמן, ביום העצמאות. עכשיו זה סיפור אחר לגמרי. אפילו לא סיפור. הזמינו אותי לפיקניק. פיקניק זה לא עבודה. פיקניק זה מנה אחת בלבד, רצוי ירקות חתוכים, וכל מה שנשאר באוטו מיום העצמאות.

אז איך לעזאזל יצא שהבאתי לשם בראוניז מנטה שלוש שכבות???

mint brownies 3

בראוניז שוקולד-מנטה

 

מרכיבים 

לבראוניז
200 ג’ קמח
50 ג’ קקאו
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
200 ג’ חמאה רכה
250 ג’ סוכר לבן
כפית תמצית וניל
4 ביצים
100 ג’ אגוזי מלך קצוצים

לציפוי
200 ג’ אבקת סוכר
50 ג’ חמאה רכה
מספר טיפות תמצית מנטה (פפרמינט) – אפשר להשיג בחנויות מתמחות
מעט מים חמים בהישג יד
175 ג’ שוקולד מריר משובח

כלים ספציאל
מיקסר, תבנית 23X33 מרופדת בנייר אפייה, לתנור.

אופן ההכנה

  1. מחממים מראש את התנור ל-160 מעלות.
  2. מנפים יחד את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח.
  3. בקערה גדולה אחרת, מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הוניל ומקציפים פנימה את הביצים אחת אחת.
  4. מערבבים פנימה את תערובת היבשים, רק עד לאיחוד, ומוסיפים את האגוזים. מוזגים לתבנית ואופים עם טורבו 20 עד 25 דקות, עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא פירורי ולח מעט.
  5. מוציאים את העוגה לצינון, ואז הופכים אותה, כך שהחלק התחתון יהיה עכשיו עליון. זו שיטה קלה וטובה להבטיח פני שטח ישרים לכל עוגה שמורחים עליה קרם אחר כך.
  6. מכינים את קרם המנטה: מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר ביחד עם כף של מים חמים, עד שמתקבל קרם קליל ותפוח. בהתחלה זה יראה כאילו יש יותר מדי אבקת סוכר, אבל תוספת המים החמים הופכת את הכל לקרם. אם כף אחת של מים לא מספיקה, הוסיפו עוד כמה טיפות של מים חמים, עד כף נוספת. מניסיוני, לא צריך יותר מזה. מוסיפים את תמצית המנטה: הוסיפו 2-3 טיפות, ערבבו, וטעמו. הוסיפו תמצית מנטה לפי הטעם.
  7. מורחים את כל הקרם על החלק העליון של העוגה, אפשר להיעזר במרית לעוגות, כדי לקבל שכבה חלקה ואחידה ככל האפשר. מאפסנים במקרר לקירור של לפחות שעה.
  8. חלק אחרון ודי, מבטיחה: ממיסים את השוקולד מעל כלי עם אדים. מוציאים את העוגה מהמקרר, שופכים עליה את השוקולד הנוזלי, מיישרים מהר, כי הוא מתמצק מהר מהקור של הקרם.
  9. רגע חשוב עכשיו: חורצים בסכין על השוקולד הרך את קוי החיתוך של הבראוניז. עשו את זה עכשיו, ותודו לי אחר כך, כשתוציאו את העוגה מהמקרר ותרצו לחתוך אותה לקוביות קטנות וחמדמדות כאלה. לא תעשו את זה? הציפוי שוקולד ישבר איך שבא לו בחיתוך ואז תתבאסו. שומרים בכלי סגור במקרר, ואוכלים עם דרינקוש קטן ליד. או תיי.

 

שיר לסיום, בטח כבר היה פה, אבל מה זה מתבקש.

embedded by Embedded Video

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה