הבלוג של גברת הבלים

הבל הבלים

אני מי שאני, הבלוג הזה הוא מה שהוא. כל השאר, הבל הבלים.

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2014

למי שלא אוהב חסה, אבל כן אוהב ירקות מאודים

18/04/2016

בכל שנה, עת מגיע ערב פסח במערכת החינוך, מגיעה ההודעה המופלאה הזו:

“הורים יקרים. ביום שלישי הקרוב יחגגו הילדים בגן/כיתה את סדר פסח. אנא שלחו עם הילד ביצה קשה מקולפת, תפוח אדמה מבושל מקולף ועלה חסה. יש לבוא בבגדים חגיגיים/חולצה לבנה”

אל תראו אותי שאני מרירה כמו עלה של חסה. זה פשוט, שחוץ מלכבס בגדים חגיגיים מרוחים בצבעי גואש (זה תמיד כחול), אני גם בכלל לא אוהבת חסה. כן, בבית של גברת הבלים לא אוכלים חסה. כולנו מעדיפים ירקות אחרים, וחסה זה מר לנו. אבל לא יפה לסנג’ר את השכנה לעלה חסה שנה אחר שנה (לא הצלחתי לתפוס אותה בטלפון, בטח סיננה אותי). אז קניתי חסה. שלחתי עלה אחד לכיתה ועלה אחד לגן. עכשיו, מה עושים עם כל מה שנשאר?

lettuce

אוה. אז הנה מה שעושים. מאדים. כי תבינו, חסה טריה זה עלה מר. חסה מאודה זה מאכל עדין וטעים מאין כמותו. על אחת כמה וכמה אם הוא מתובל בסומאק.

lettuce cooked 1

תבשיל חסה בטעם ים תיכוני

מצרכים (ל-4 סועדים)

ראש חסה ערבית
צרור בצל ירוק קצוץ – גם הלבן וגם הירוק
שן שום כתושה
סומאק
כמה עלים טריים של זעתר או אורגנו
שמן זית
מלח ופלפל

כלים ספציאל

סיר או ווק ממש גדול, שיכיל את כל החסה הקצוצה, ומכסה

אופן ההכנה

  1. חותכים את עלי החסה לרוחב, לרצועות בעובי של כ-2 ס”מ.
  2. מטגנים במעט שמן זית, את הבצל הירוק ואת השום, רק לכמה רגעים.
  3. מוסיפים את החסה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים את הסיר כדי שהחסה תעבור אידוי. מדי פעם מערבבים. מאדים כך כ-5 דקות, ואז פותחים את המכסה ומבשלים עוד כ-5 דקות, כדי שרוב המים יתאדו.
  4. מכבים את האש, קוצצים פנימה עלי זעתר או אורגנו ומפזרים קצת סומאק. מערבבים ומגישים חמים.

 

טיפ: את הבסיס של החסה, זה שממנו חתכתם את העלים, אפשר להשריש בכלי עם מעט מים, ואחר כך לשתול אותו באדנית או בעציץ במקום מואר. החסה תצמיח עלים חדשים, אותם תוכלו לגזום לפי הצורך והילדים ישמחו, גם אלה שלא אוהבים חסה בכלל.

לסיכום, כהרגלנו שיר. על חסה.

embedded by Embedded Video

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים 

עוד מהבלוג של גברת הבלים

תצוגה מקדימה

חמושה במשקפיים: תרצה אתר - ציפור בחדר

  היום הפינה הספרותית שלנו, חמושה במשקפיים, היא לא על ספר, אלא על סרט תעודי ישראלי. הבמאי והמפיק ארי דוידוביץ' חקר את סיפור חייה ומותה של תרצה אתר, והוא...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ירקות שורש בתנור

אני מכירה את מיה בר-חיים כבר כמעט תשע שנים. שתינו בנות אותה עיר, וכבר כמעט תשע שנים שאני אוכלת אצלה, במטבח של מיה, ארוחת בוקר בכל יום שישי. האוכל של מיה מזכיר לי בית, אבל פנסי. כמו שהבית שלי היה, אם מישהו היה מבריק את כלי...

תצוגה מקדימה

הגברת מגבנת

שלום קוראים יקרים. מי שעוקב קצת אחר הגברת (הי דארלינג! מתי אתה חוזר היום הביתה?), יודע כבר שהגברת אוהבת לשחק במטבח. לא רק ארוחות צהריים לילדים שצריכים לגדול גדולים, אלא גם אוכל מושחת, קינוחים סקסיים וכהנה וכהנה משחקים. בין...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה